Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.09.2014.

23:03

Poraz Zvezde, debitovao Dangubić

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su od Budućnosti sa 78:75 u prijateljskoj utakmici odigranoj u dvorani “Pionir” bez prisustva publike.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

‘Crveno-beli’ su izgubili veliki broj lopti, a promašili su i dosta slobodnih bacanja što ih je koštalo poraza.

Zvezda je na tom meču igrala bez Nikole Čvorovića i povređenog Branka Lazića, dok je u crveno-belom dresu debitovao Nemanja Dangubić, koji je upisao četiri poena.

Najbolji u timu Zvezde bio je Čarls Dženkins sa 22 poena, Markus Vilijams je dodao 18, Boban Marjanović 12, a dvocifreni učinak je imao i Luka Mitrović sa deset poena.

Na drugoj strani, Darko Planinić je upisao 16 poena, Suad Šehović je imao 12, a Vil Šili jedan manje.

Izabranici trenera Dejana Radonjića prilično mlako su otvorili meč što su Podgoričani iskoristili i već na kraju prve deonice imali su dvocifrenu prednost. Ipak, Zvezda je u drugom poluvremenu zaigrala mnogo agresivnije i uspela je da priđe na osam poena minusa (46:36), ali su gosti sa dve uzastopne trojke ponovo stekli osetniju prednost.

Najbolju igru ‘crveno-bel’i su pružili u poslednjoj deonici kada se ‘raspucao’ Dženkins. ‘Crveno-beli’ su uspeli da istope prednost Podgoričana, ali je nedostajalo vremena da se napravi potpun preokret.

Košarkaši Zvezde u naredna tri dana treniraće u Beogradu, a potom putuju u Istanbul gde će učestvovati na turniru Glorija kup. Na tom turniru će još igrati CSKA, Fenerbahče, Anadolu Efes, Unikaha i Olimpijakos.

Crvena zvezda Telekom – Budućnost VOLI 75:78 (11:25, 18:19, 24:21, 22:13)
Crvena zvezda Telekom: Mitrović 10, Blažič 2, Rebić, Gudurić 2, Vilijams 18, Dangubić 4, Kaplanović, Marjanović 12, Tejić 4, Cirbes 1, Dženkins 22.
Budućnost: Planinić 16, Šehović 12, Dašić 6, Vitkovac 9, Popović 2, Ćapin 9, Subotić, Šili 11, Rikić 2, Rejnolds 6, Ivanović 5, Čarapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve