Nova vest
Košarka

Utorak, 16.09.2014.

15:55

DV: Klobučar je formalno u pravu

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da nema dvostruke standarde prema zaradi sportista.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je ocenio da bi da bi "bilo moralno" da slovenački košarkaš Jaka Klobučar dobije onoliko novca koliko je i zaradio.

Račun Partizana je blokadiran odlukom Košarkaškog tribunala za sportsku arbitražu (BAT) zbog duga kluba Klobučaru, za koji Vujošević tvrdi da je uvećan prevarom igračevog menadžera.

Na te tvrdnje reagovao je i igračev pravni zastupnik, a u medijima ima tvrdnji da trener Partizana ima dvostruke standarde, jer je, kako se navodi, naplatio sav novac pri raskidu ugovora sa CSKA.

"Stalno se govori da sam od CSKA naplatio celokupan ugovor. Moram da iznesem istinu da 100 puta ponovljene laži koje iznose mentalni razbojnici ne postanu istina. Ja sam odustao od 1,4 miliona evra od toga ugovora. Taj novac nisam naplatio da bih mogao da se bavim poslom koji volim u klubu koji ima velikih finansijskih problema", rekao je Vujošević agenciji Beta.

"Ceo moj ugovor sa CSKA nije imao nikakve anekse, već je u potpunosti bio garantovan, uključujući i onaj deo od koga sam odustao", dodao je on.

Vujošević je ranije tvrdio da se dug Partizana Klobučaru uvećao kada je napravljen aneks ugovora prema kojem će klub igraču dugovati 200 hiljada evra ako na vreme ne plati stari dug, što je, prema trenerovim rečima, trebalo da bude "samo pro forme".

"Neosporno je da su se Partizan i Klobučar sporazumeli da se igraču isplate 53.000 evra, što su bili predvidjeni bonusi i tri zaostale plate u momentu raskida ugovora. Posle toga je Partizan uplatio jednu platu i ostalo je 38.000 evra duga. Zbog dobro poznatih finansijskih problema klub nije mogao na vreme da uplati taj novac", rekao je on.

Po rečima Vujoševića, menadžer Aca Rašković je tražio da se potpiše garancija da se u slučaju kašnjenja taj dug uvećava na 200.000 evra.

"Menadžer je predsedniku kluba (Predragu Daniloviću) dao garancije da se radi o formalnosti koja nikada neće biti upotrebljena. Onog momenta kada je isteklo vreme te garancije, igrač je izašao pred FIBA i BAT je odlučio da mu Partizan duguje 131.500 evra. Smatram da je sportski i moralno da igrač dobije onoliko koliko je stvarno zaradio, a to je 38.000 evra, jer je on to stvarno zaradio i jer je klub u specifično teškoj situaciji", rekao je Vujošević.

Blokada BAT-a znači da Partizan neće moći da registruje igrače koji su došli iz stranih klubova.

"BAT je i dalje na snazi. Igrač je formalno u pravu, a do tih papira je došao greškom kluba i prljavom igrom menadžera", rekao je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d