Nova vest
Košarka

Utorak, 02.09.2014.

22:57

Popović: Sjajni utisci iz Rumunije

Srpski košarkaš Bojan Popović trenutno se nalazi u Beogradu gde se priprema zanarednu sezonu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Popović, koji igra na poziciji plejmejkera, prethodno je imao sjajnu godinu u prvaku Rumunije Asesoftu.

„Prošle sezone sam sa Asesoftom osvojio titulu šampiona u Rumuniji. Tokom regularnog dela sezone bili smo prvi, dok smo u finalu plej-ofa pobedili Oradeu sa 3-2. U polufinalu je bilo još uzbudljivije, gde smo takođe sa 3-2 slavili protiv Kluža" rekao je Popović.

Srpski plejmejker je bio nosilac igre u ekipi šampiona. Igrao je veoma dobro tokom čitave godine u jakoj konkurenciji u rumunskom prvenstvu.

„Da budem iskren, nisam očekivao da je rumunska liga toliko jaka, ali sam bio prijatno iznenađen. U svakoj ekipi su po dvojica-trojica igrača iz bivše Jugoslavije, kao i po par Amerikanca. Ako uz to imate i solidnog Rumuna, onda ste među četiri najbolja. Od prve do desete ekipe u ligi sa 14 timova, svi imaju po 5-6 stranaca. Poslednjih godina počela su ozbiljnija ulaganja u košarku. Igra se u halama koje su u 90% slučajeva pune, pogotovo kada Asesoft, kao najbolja ekipa, gostuje. Atmosfera je lepa, navijači su bučni, interesovanje za košarku je veliko“, objašnjava Popović.

Iako je bio u prilici da ostane u Asesoftu, Popović kaže da je problem bio finansijske prirode.

„Ugovor je istekao, postojala je opcija da ostanem. Oni su bili zadovoljni, ja sam takođe, međutim zbog finansija nismo postigli dogovor. Prijateljski smo se rastali i sada sam slobodan u izboru nove sredine. Nemam neke velike želje, osim da nađem dobar i ozbiljan klub u kome ću imati zapaženu ulogu. Trenutno treniram sa FMP-om i čekam“, naveo je srpski igrač.

Popović je karijeru započeo u FMP-u iz Železnika, odakle je prešao u Dinamo izMoskve, a nastupao je još i za Unikahu, San Sebastijan, Lijetuvos Ritas, Efes Pilsen, Kahasol, Alikante, Crvenu zvezdu, Lukoil i Asesoft.

On je sa univerzitetskom reprezentacijom Srbije osvojio zlato na Univerzijadi u Daeguu 2003, dok je sa seniorskim timom bio drugi na Evrobasketu 2009, u Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve