Nova vest
Košarka

Subota, 23.08.2014.

11:44

Spisak igrača SAD za Mundobasket

Direktor nacionalne organizacije Sjedninjenih Američkih država Džeri Kolanđelo saopštio je konačan spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Španiji.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Među 12 igrača koji će putovati na Mundobasket nisu Damjan Lilard, Kajl Korver, Gordon Hajvard i Čendler Parsons.

SAD će se takmičiti u C grupi sa Finskom, Dominikanskom Republikom, Turskom, Ukrajinom i Novim Zelandom.

Spisak igrača: Kajri Irving (Klivlend), Stefon Kari (Golden Stejt), Džejms Harden (Hjuston), Kenet Farid (Denver), Entoni Dejvis (Nju Orelans), Demarkus Derozan (Toronto), Andre Dramond (Detroit), Derik Rouz (Čikago), Demarkus Kazins (Sakramento), Rudi Gej (Sakramento), Mejson Plamli (Bruklin) i Klej Tompson (Golden Stejt).

Pre objavljivanja spiska SAD su pobedile Portoriko 112:86 u poslednjem pripremnom meču u Americi.

"Ovo je najteži izbor koji smo morali da napravimo još od 2005. godine, kada je pokrenut reprezentativni program. Ne radi se samo o talentu, svi igrači su talentovani. Izabrali smo one za koje mislimo da će moći da igraju najbolje ono što smo zamislili”, rekao je Kolanđelo

“Srećan sam zbog 12 igrača koje smo izabrali, smatram da imamo raznovrsnu ekipu i dobre odbrambene igrače”, rekao je selektor Majk Križevski.

Svetsko prvenstvo se održava od 30. avgusta do 14. septembra, a SAD prvi meč igra sa Finskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve