Nova vest
Košarka

Petak, 22.08.2014.

08:32

Đorđević: Nezgodan i atipičan rival

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je meč sa Novim Zelandom bio prav provera jer je rival nezgodan i igra atipično.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"U ovom trenutku ovo je najveća pobeda za mene. Poštujem način igre koji gaji Novi Zeland. Naš rival je pokazao kako treba igrati timski, sa mnogo pomaganja, brzih dodavanja. Svako zna svoju ulogu. Znali smo da će biti teška utakmica, jer do sada nismo igrali sa tako atipičnim ekipama, koje imaju niske igrače, ali srčano ulaze u snažne duele", kazao je Đorđević.

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Novi Zeland u Vršcu sa 83:79 u pretposlednjoj proveri pred Mundobasket u Španiji.

"Nisu ustukli ni jednog trenutka. Dobra je provera za nas i da se pomalo spustimo na zemlju posle dobrih partija na Trofeju Beograda, mada mislim da mi nismo ni leteli. Na našu igru je uticala dobra igra Novog Zelanda. Igrali smo dobro, ali je u ovom trenutku ovo bio realan odnos snaga. Oni su uvek bili nezgodni za nas, jer smo i ranije, čak i kada smo osvajali medalje, gubili od Novog Zelanda. Dobro je da smo sada našli način da pobedimo", kaže Đorđević.

Poslednju pripremnu utakmicu pred Svetski kup koji počinje 30. avgusta Srbija će odigrati u nedelju, a rival u Pioniru biće Novi Zeland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve