Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.08.2014.

12:12

Košarkašice se spremaju za SP

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u Rumi gde obavlja drugu fazu priprema za Svetsko prvenstvo.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Prvi deo odradile su na Zlatiboru i selektor Marina Maljković je bila izuzetno zadovoljna rezultatima rada.

“Zlatibor je prošao u najboljem redu. Žao mi je što smo ostale kratko jer su uslovi za treninge bili fantastični, kao i kompletno osoblje hotela Olimp gde smo odsele.”

“Taj period smo posvetile individualnom radu i uvođenju košarkašica u trening posle letnje pauze.”

Košarkašice Srbije ostaće u Rumi do 24. avgusta, gde će fokus biti na samoj igri.

“Ove nedelje smo u Rumi i radimo kao da prvenstvo počinje sutra. Svu pažnju na treninzima usmeravamo ka timskim zaduženjima, kako bi kroz igru napredovale na najbolji moguci način.”

Srbija će u petak u dvorani Šumice od 20.30 odigrati prijateljsku utakmicu sa ekipom univerziteta Monmaut, sto je prilika koju Maljkovićeva nije želela da propusti.

“Otvorila nam se mogućnost da se sastanemo sa univerzitetom Monmaut i ja sam je oberučke prihvatila. Ta utakmica nije bila u prvobitnom rasporedu, ali sam zelela da košarkašice vide američki sistem i pristup sportu, bez obzira što se radi o univerzitetskoj selekciji”, rekla je Maljkovićeva.

Posle priprema na Zlatiboru, sa spiska su otpale Kristina Topuzović i Milena Marjanović, pa Maljkovićeva sada radi sa 18 igračica.

“Kristina je mlada košarkašica koja se u potpunosti uklopila u moj sistem po pitanju borbenosti i defanzivnih zadataka. Pred njom je blistava budućnost. Dobila je uputstva za dalji rad i drago mi je što će naredne sezone u ekipi Radivoja Koraća imati važnu ulogu. Najozbiljnije računam na nju u buducnosti. Bitno mi je da je videla sistem i način rada i da je u potpunosti zadovoljila. Milena je takođe borbena devojka. Voljna je i željna rada što je za svaku pohvalu. Smatram da će, s obzirom na novi ugovor koji je potpisala u Francuskoj, sa dobrim trenerom nastaviti da napreduje i da ispravlja svoje nedostatke i da će biti spremna za Evropsko prvenstvo”, zaključila je Maljkovićeva.

Posle Rume, reprezentacija Srbije putuje u Česku gde je ocekuje prvi od nekolicine pripremnih turnira pred Svetsko prvenstvo.

Svetsko prvanstvo za žene održava se od 27. septembra do petog oktobra u Turskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve