Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.08.2014.

08:04

SAD +43 protiv Dominikanske R.

Košarkaši SAD ostvarili su ubedljivu pobedu nad Dominikanskom Republikom 105:62, u test meču za Svetsko prvenstvo u Španiji.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

U meču u kojem je Majk Kšiševski više koristio rezerve, Rudi Gej i DeMar DeRouzan (6as, 5sk) postigli su po 13, a Džejms Harden i Kajri Irving (5/5 iz igre, 5as, 4sk) po 12 poena.

Dominikansku Republiku predvodio je igrač Hjustona Fransisko Garsija sa 14 poena, a tim sa Kariba je bio oslabljen neigranjem svoje prve zvezde, krila Atlanta Hoksa Ala Horforda zbog povrede.

"Igrali smo nesebično i sa velikim intenzitetom. Mislim da smo igrali kao kadeti sa Vest Pointa, mislim da nam je dan treninga tamo dosta pomogao", rekao je Kšiševski, koji je studirao upravo na ovoj prestižnoj vojnoj akademiji.



Derik Rouz je propustio i ovaj meč, a SAD je tokom duela šutirao 58% iz igre. Ove dve selekcije biće rivali i na Mundobasketu jer će igrati zajedno u Grupi C u Bilbau.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve