Nova vest
Košarka

Utorak, 19.08.2014.

12:02

Milojević za B92: Srbija igra lepo

Trener Mega Vizure Dejan Milojević kaže za B92 da igra reprezentacije Srbije u pripremnom periodu deluje veoma dobro.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Lepo igramo, vrlo dobro u odbrani – igrači znaju svoje uloge, Sale je to dobro postavio i nadam se da će se to preneti i na Svetski kup. Iako pripremni period nekada ne mora mnogo da znači, optimista sam na osnovu ovoga što sam video do sada“, kaže Milojević.

Kapiten Nenad Krstić i plej Miloš Teodosić propustili su najveći broj pripremnih mečeva zbog povreda, što je otežalo pripreme ekipi.

“Jeste problem – potrebno je da se oni naviknu na ekipu, a i ona na njih jer ima dosta novih igrača. Ipak, oni su veoma kvalitetni košarkaši i mislim da će se lako prilagoditi, iako nisu odigrali veći deo pripremnih utakmica“.

Srbija je u grupi sa domaćinom Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

“Biće veoma dobre utakmice, jedva čekam da počne SP. Težimo visokim ciljevima, medalji, a za to je ključno da tempiramo formu, da budemo na vrhuncu kada je najvažnije. Uz to, za medalju na velikom takmičenju uvek je neophodno i malo sreće. Francuskoj se povredio i De Kolo, to je veliki hendikep za njih. Ipak, oni su atletski sjajni i očekujem od njih da uprkos svemu igraju dobro. Brazil ima nekoliko NBA košarkaša, videćemo kako će se oni uigrati. Videćemo kako će se stvari odvijati, ali mislim da je veoma značajno da dobijemo uvodne utakmice jer je samopouzdanje važno. Nema mnogo prostora za oporavak i ako se rano izgubi samopouzdanje, tim nema vremena da ga povrati“, kaže 37-godišnji Milojević.

Najveći broj košarkaških fanatika već je zacrtao finale između Španije i SAD.

“Ne znam kako će igrati ovaj tim SAD, pitanje je da li su baš toliki favoriti. Meni je glavni favorit Španija, čak ispred SAD. Španci su domaćini, igraju dugo zajedno i dobro se poznaju – oni su kandidat broj jedan za zlatnu medalju“, zaključio je Milojević za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve