Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 04.08.2014.

21:20

Micić za B92: Bajern bio moja želja

Plejmejker reprezentacije Srbije Vasilije Micić kaže za B92 da će u Bajernu imati priliku da se dokaže.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Presrećan sam što sam potpisao za Bajern, to je bila moja želja. Razgovarali smo na Kopaoniku – čim sam saznao da su zainteresovani za mene, zaželeo sam da odem tamo“, izjavio je Micić.

“Na mojoj poziciji ostao je još samo Šafarcik i mislim da je to dobro, pošto ću moći da se izborim za mesto u timu. Sve zavisi od mene i mojih igara. U nekim drugim timovima koji su me želeli bilo je mnogo više igrača na mojoj poziciji“, dodao je 20-godišnji Micić, za koga su između ostalih bili zainteresovani i Valensija i Laboral Kuča.

Micić je prošlog leta debitovao u seniorskoj reprezentaciji na Evropskom prvenstvu. Tada je radio sa Dušanom Ivkovićem, a sada je selektor Aleksandar Đorđević.

“Oni su drugačiji profili ljudi – Duda je dosta strog i sledi svoje principe. Sale ima dobru saradnju sa svim igračima – bio je odličan igrač i zna kako da se postavi prema nama. Sale mi je dao neke instrukcije vezane za moju poziciju, biće to značajno za moju karijeru. Lakše mi je ove godine – prošle godine došao sam u nešto novo i nepoznato, a sada sam znao šta me čeka“, kaže 195 cm visoki plejmejker.

Na Svetskom kupu, koji počinje 30. avgusta, Srbija će igrati u grupi sa Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

“Još ne razmišljamo o ambicijama, ali mislim da igramo veoma dobro. Čekamo razvoj situacije sa Nedovićem, ukoliko se priključi i Krstić, mislim da ćemo biti veoma dobra reprezentacija. Za sada sve ide kako treba“, zaključio je Micić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve