Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.07.2014.

18:28

Milutinović prvo pojačanje šampiona

Andreja Milutinović prvo je pojačanje Partizana NIS ovog leta, 23-godišnji krilni igrač potpisao je dvogodišnji ugovor sa srpskim šampionom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Milutinović je karijeru počeo u FMP-u, potom igrao i za Crvenu zvezdu nakon promene statusa klubova, a poslednje dve godine igrao je u Španiji i Grčkoj.

Pored Milutinovića, u Partizan bi narednih dana trebalo da stigne i crnogorski centar Milija Miković, na probu iz Bara, a s njim možda i mladi Grk Joanis Kuzelogluom.

Partizan trenutno pregovara i sa agentom slovenačkog beka Eda Murića, koji se još u januaru navodio kao potencijalno pojačanje crno-belih.

Milutinović je visok 198cm, svojevremeno je bio najbolji igrač juniorske reprezentacije Srbije koja je bila šampion Evrope, uz Dejana Muslija, koji će mu opet biti saigrač u Humskoj.

Murić je godinu dana mlađi od Milutinovića, takođe igra na poziciji krila, a protekle četiri godine bio je član Krke za koju je prošle sezone je prosečno u ABA ligi beležio 13,4 poena uz 4,7 skokova i 1,6 asistencija.

Miković je 20-godišnji centar koji je ovog leta bio drugi najkorisniji igrač U-20 Evropskog prvenstva sa prosekom od 18,3 poena i 9 skokova.

Kuzeloglu je još jedna 'četvorka' interesantna Dušku Vujoševiću koji traži naslednika za Žofreja Lovernja, takođe je mladi reprezentativac Grčke, ali nije imao zapaženiji učinak na EP. Mediji spekulišu da su za igrača internacionalnog juniorskog tima MAS Mantulides zainteresovani atinski velikani Panatinaikos i Olimpijakos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d