Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.07.2014.

09:14

Dangubić potpisao za Zvezdu

Srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Dangubić novi je košarkaš Crvene zvezde, zvanično je potvrdio klub.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Kao što je B92 najavio, Dangubić je potpisao trogodišnji ugovor sa ’crveno-belima’, uz opciju da na kraju svake sezone može da ode u NBA ligu.

Dangubić je do srede bio na spisku selektora Aleksandra Đorđevića, ali je morao da odustane od Mundobasketa zbog problema sa kolenom.

Dangubić je prethodne dve godine nosio dres Mega Vizure u koju je došao iz vršačkog heHemofarma, a posle odlične prošle sezone postao je interesantan mnogim klubovima.

Za usluge 21-godišnjeg košarkaša tokom leta bio je zainteresovan Lijetuvos Ritas i Partizan, ali je on odlučio da pređe u redove najvećeg rivala.

Pre nekoliko nedelja izabran je od Filadelfije kao 54. pik na draftu, a 76ersi odmah su ga trejdovali u San Antonio koji polaže pravo na igrača.

On je tokom prethodne sezone prosečno beležio 9,6 poena, uz 2 asistencije po meču, za nešto više od 25 minuta provedenih na parketu.

Bek Srbije ostavio je odličan utisak na kampu u Trevizu početkom juna, gde je izabran za MVP posle odlične partije i 23 ubačena poena. Odlikuju ga sjajne fizičke predispozicije i neverovatan odraz od 94 centimetara iz mesta.

Čelnici Crvene zvezde su pre Dangubića doveli Nikolu Kalinića iz Radničkog koji igra na istoj poziciji, a prilikom ovog transfera vodili su računa o finansijskoj situaciji kluba.

Drugo pojačanje predstavlja samo uvod u dolazak nekoliko novih igrača, pošto je menadžment u dogovoru sa trenerom Dejanom Radonjićem ustanovilo da su kritične pozicije centra i pleja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d