Nova vest
Košarka

Sreda, 30.07.2014.

17:47

Savanović: Igram ružno, ali pametno

Duško Savanović je iskoristio činjenicu da ga selektor Đorđević nije pozvao u reprezentaciju i već se priključio novom timu, minhenskom Bajernu.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Nekadašnji košarkaš FMP u Nemačku stiže iz Anadolu Efesa, u kojem je proveo protekle tri sezone.

“Došao sam u Bajern zato što smatram da je ovo projekat u izgradnji, a naravno i zbog trenera Svetislava Pešića, imao sam prilike da sarađujem sa njim“, rekao je Savanović.

Krilni centar sa prefinjenim šutem i visokom košarkaškom inteligencijom ipak je upozorio navijače Bajerna da ne očekuju naročito atraktivnu igru od njega.

Ja igram ružno, sporo, bez skoka, bez ičega, ali sam verovatno zbog toga jedinstven u Evropi, ne mogu da se setim nijednog igrača koji igra tako. Možda sam zbog toga i uspeo, zato što niko nije očekivao od mene. Zbog toga sam razvio igru “glavom“, a umem i da nabacim saigračima lopte za skok“, našalio se Savanović.

Bivši reprezentativac Srbije je karijeru počeo u rezervnom timu FMP, potom je iskustvo sticao u Borcu iz Čačka, a posle jedne sezone u ekipi iz Železnika preselio se u Uniks iz Kazanja.

Usledila je selidba u Kahasol, odigrao je i sezonu u Valensiji, da bi 2011. stigao u redove Anadolu Efesa. Sredinom jula ove godine potpisao je dvogodišnji ugovor sa šampionom Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve