Nova vest
Košarka

Utorak, 29.07.2014.

19:15

Jasikevičus u penziju, pa na klupu

Legendarni litvanski košarkaš Šarunas Jasikevičus trebalo bi da uskoro započne trenersku karijeru i to kao pomoćnik u Žalgirisu.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Doskorašnji plejmejker ekipe iz Kaunasa odlučio je da završi karijeru u 38. godini, a već je dobio ponudu svog poslednjeg kluba da ostane u timu.

Šaras bi trebalo da postane asistent prvom treneru Gintarasu Krapikasu, koji je na tu poziciju stigao u aprilu ove godine.

Jasikevičus je košarkom počeo da se bavi u Sjedinjenim Državama, pohađao je srednju školu Solanko, a potom i Univerzitet Merilend.

Posle neuspešnog izlaska na draft 1998. godine vratio se u domovinu, te potpisao ugovor sa Lijetuvos Ritasom. Proveo je potom i sezonu u Olimpiji, tri u Barseloni, dve u Makabiju i 2005. stigao u Indijanu.

U taboru Pejsersa zadržao se dve godine, odigrao je i polusezonu u Golden Stejtu, posle čega je usledio povratak u Evropu, odnosno Panatinaikos.

Nastupao je još i za Fenerbahče Ulker, a prošlog leta je stigao u Žalgiris, za koji je u nedavno završenoj sezoni u Evroligi ubacivao 6,7 poena po utakmici uz nešto više od tri asistencije i jednog skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve