Nova vest
Košarka

Nedelja, 27.07.2014.

23:10

Srbija bez bronze, Crvendakić u pet

Juniorska reprezentacija Srbije poražena je u utakmici za treće mesto od Španije na Evropskom prvenstvu rezultatom 74:69.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Ekipa košarkašica mlađih od 18 godina imala je aktivan rezultat do finiša utakmice, kada je sa dve izgubljene lopte dozvolila protivnicama da trijumfuju.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Aleksandra Crvendakić sa 24 poena, što joj je donelo izbor u najbolju petorku šampionata.

Sa druge strane Anhela Salvadores i Laura Kevedo upisale su po 18 poena i njima pripadaju najveće zasluge za osvajanje bronze.

Pobednik je rešen u poslednjoj deonici, u koju su obe ekipe ušle sa po 52 poena. Salvadores, Ana Kalvo i Teresa Kasorla su bile precizne, ali je sa druge strane Crvendakićeva bila nezaustavljiva.

Ipak, dve izgubljenje lopte u finišu utakmice (ukupno 23 za Srbiju) omogućile su reprezentaciji Španije da stigne do medalje.

U finalu Rusija je pobedila Francusku sa 57:53 i osvojila zlatnu medalju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve