Nova vest
Košarka

Petak, 25.07.2014.

13:10

Sale: Povrede Kuzmića i Dangubića

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je malo verovatno da će Ognjen Kuzmić konkurisati za tim za Svetsko prvenstvo.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Centar Golden Stejta je završio Letnju ligu sa svojim timom, a u Beograd je stigao sa povredom. Slična situacija je i sa Nemanjom Dangubićem.

"Saznali smo da je imao stres frakturu fibule koja zahteva tri do četiri nedelje mirovanja. Pregledaće ga i doktor Radovanović, ali minimalni su izgledi da Kuzmić moze da konkuriše za najbolji sastav", rekao je Đorđević.

Trener “Orlova“ je naveo i da mu je žao zbog toga, jer je Kuzmić "zanimljiv igrač".

"Bilo bi dobro da je uz naše visoke igrače, da na teren prenese svoju energiju, snagu i visinu. To bi bilo veoma dobro, treninzi bi sigurno bili interesantni, iz njih bi izašao kvalitet", naveo je Đorđević.

Problemi s povredom muče i Nemanju Dangubića za koga selektor takođe nije siguran da li će moći da izdrži čitave pripreme.

"Trenirao je samo prvog dana i koleno je počelo da mu otiče. Sve je to posledica napornog leta u kome je imao puno obaveza. To je velika šteta i za njega i za mene", rekao je Đorđević.

Zbog novonastale situacije selektor ne isključuje mogućnost da pozove neke nove igrače u nacionalni tim.

"Analiziramo i razmišljamo na tu temu. Kapiten Nenad Krstić je još u posebnom režimu rada. U pravi ritam treninga trebalo bi da uđe u sledećih sedam do deset dana. Možda i ranije. Miroslav Raduljica polako ulazi u fizičku formu koja mu je potrebna da igra našu košarku. Mora da bude još atletski spremniji, što i on sam zna", dodao je Đorđević.

Dobra vest za reprezentaciju je da je Vladimir Micov posle poslednjih pregleda i analiza krvi dobio "zeleno svetlo" da se maksimalno uključi u trenažni proces.

"Micov je u potpunosti odradio prvi trening. Oseća se dobro. I to je zaista dobra vest", rekao je Đorđević.

Košarkaška reprezentacija Srbije privodi kraju bazični deo priprema na Kopaoniku, a prvu kontrolnu utakmicu odigraće u nedelju od 18.00 u dvorani Čair u Nišu, protiv "B" selekcije Srbije.

Ulaz na taj meč je besplatan, a najviše po četiri ulaznice svi zainteresovani mogu podići na blagajnama dvorane na dan utakmice od 10.00.

Svetsko košarkaško prvenstvo održaće se od 30. avgusta do 14. septembra u Španiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve