Nova vest
Košarka

Četvrtak, 24.07.2014.

19:17

'Orlići' ubedljivo otvorili EP

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je startovala na prvenstvu Evrope u Turskoj.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Srbija je savladala u četvrtak u prvom kolu D grupe selekciju Rusije sa 79:53 (21:15, 19:16, 23:13, 16:9).

Izabranici selektora Aleksandra Bućana deklasirali su selekciju Rusije, koja je teško pronalazila rešenja kako bi parirala na pravi način.

Srpski juniori su od samog početka odigrali veoma angažovano i odgovorno, a čvrstom odbranom iz koje je proistekao veliki broj kontranapada već početkom drugog poluvremena prelomili su utakmicu i definitivno srušili otpor rivala.

Do ubeljivog trijumfa Srbiju su predvodili Ostojić i Lazarević sa po 13, Pavlović sa 11 i Vučetić sa 10 poena, dok je kod Rusa najefikasniji bio Karpenkov sa 15.

"Žestokim tempom slomili smo otpor selekcije Rusije i došli do veoma važne startne pobede. Imali smo puno kontranapada, postigli veliki broj lakih poena, što je uz vrlo dobru odbranu bilo presudno na ovom meču", rekao je selektor Bućan za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

On je, međutim, dodao da se tim neće zavaravati ubedljivim trijumfom, jer ga očekuju daleko teži dueli sa Crnom Gorom i Španijom.

"Imali smo problema sa ofanzivnom skokom rivala u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku utakmice i to uspeli da rešimo. Zbog ubedljivog vođstva bili smo u mogućnosti da maksimalno sačuvamo od faulova i umora naše visoke igrače koji će biti daleko potrebniji u nastavku šampionata", zaključio je Bućan.

U drugom kolu D grupe evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina Srbija igra u petak od 13 sati protiv Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve