Nova vest
Košarka

Četvrtak, 24.07.2014.

15:21

Radnički blizu povlačenja iz ABA!

Čelnici kragujevačkog Radničkog će za vikend doneti odluku o eventualnom odustajanju od učešća u regionalnoj ABA ligi u predstojećoj sezoni.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kragujevčani ističu da će u ponedeljak saopštiti da li mogu da ispune sve uslove koji ga očekuju u novoj sezoni.

Iz Radničkog naglašavaju da nemaju podršku grada Kragujevca, već samo sponzora na čelu s FIAT-om, te da će eventualnim odustanjanjem od učešća u novoj sezoni omogućiti nekoj drugoj ekipi iz Srbije da se pripremi i nastupi u regionalnom takmičenju.

"Oko kluba je stvoren takav ambijent da ne vidimo način kako da pozitivno odgovorimo svih uslovima za profesionalno takmičenje. Iako potraživanja Radničkog nadmašuju rashode, u situaciji smo da je i samo egzistiranje u Kragujevcu dovedeno u pitanje", navodi se u saopštnju Radničkog.

Iz Radničkog ističu da nemaju podršku grada Kragujevca te da novoj skupštinskoj većini sport neće biti u fokusu, posebno ne košarkaški klub.

"Časnije i poštenije će biti da kažemo da ne možemo da se takmičimo, nego da stvaramo nove obaveze bez pokrića, što kao odgovoran klub nećemo da činimo. I pored ispunjenih obaveza prema ABA ligi, ukoliko ne možemo da igramo u drugačijim okolnostima, odustanjanjem od učešća u novoj sezoni omogućićemo nekoj drugoj ekipi iz Srbije da se pripremi i nastupi u ovom regionalnom takmičenju. Biće to korektan potez i prema samoj ligi koja je ovih pet sezona pokazivala maksimalno poštovanje i za klub i za grad", dodaje se u saopštenju.

Kragujevčani su istakli da će u ponedeljak saopštiti konačno odluku o sudbini ekipe u ABA ligi.

"Ako je ovo kraj takmičenja u regionu, biće nam žao zbog rejtinga koji smo stvorili u ABA ligi, grada od 200 hiljada stanovnika koji zaslužuje vrhunski sport, publike koja je ocenjena najvišim ocenama, a podržavala je klub sve ovo vreme, ali Radnički neće biti ni prvi ni poslednji klub koji je doživeo takvu sudbinu u proteklih pet godina. Trenutno, Radnički uživa podršku isključivo sponzora koje predvodi FIAT sa potvrđenim interesom da se nastavi partnerstvo. To, ipak, nije dovoljno ni za normalno poslovanje, niti za takmičenje", saopštio je KK Radnički.

Radnički je prošle sezone bio tek 11. u ABA ligi sa učinkom 10-16, a sezonu pre toga je kao trećeplasirani igrao na Fajnal-foru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve