Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 21.07.2014.

23:40

U18 EP: Srpkinje u četvrtfinalu

Mlada ženska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva za igračice uzrasta do 18 godina.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srpkinje su na startu druge faze turnira u Portugaliji lako savladale vršnjakinje iz Slovenije sa 79:62 (20:13, 24:10, 20:17, 15:22).

U laganom trijumfu se najviše istakla Julijana Vojinović sa 19 poena (6/11 iz igre) i 6 ukradenih lopti, dok su još četiri naše igračice imale dvocifren učinak.

Arsenićeva je ubacila 12 poena, 11 je dodala Bogićevićeva, a po 10 Subašićeva i Crvendakićeva koja je imala i 8 skokova. Najbolja u redovima Slovenki bila je Sara Vujačić sa 12 poena uz 5 skokova.

Ključni momenat meča dogodio se u tokom drugog perioda kada je Srbija serijom 14:2 dotukla već slomljenog rivala.

"Odigrali smo jako dobro u fazi odbrane. Pričitali smo igru selekcije Slovenije. Nalazili smo prava rešenja za njihovu zonsku odbranu kojom su na primer iznenadili Francusku. Rano smo došli do ubedljive prednosti posle čega je bilo mnogo lakše da se igra. U meču koji nam je bio od ogromne važnosti, obezebeđivao plasman u četvrtfinale, uspeli smo čak da odmorimo pojedine igračice kao i da uigravamo određene taktičke varijante", rekao je selector U18 tima Zoran Tir.

Ovom pobedom Srpkinje su obezbedile najmanje treće mesto u grupi, a eventualnim pobedama nad Francuskom i Rusijom u nastavku druge faze izboriće lakšeg rivala u četvrtfinalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve