Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.07.2014.

21:28

Mijatović: Više smo želeli medalju

Selektor mlade košarkaške reprezentacije Srbije Dejan Mijatović rekao je posle pobede nad Hrvatskom da je njegov tim više želeo medalju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Mladi košarkaši osvojili su bronzu na Evropskom prvenstvu na Kritu, pošto su u utakmici za treće mesto pobedili vršnjake iz Hrvatske sa 79:66.

Ovo je bila moja najteža reprezentativna misija za sedam godina koliko sam u KSS. Najteža nedelja u mojoj trenerskoj karijeri. Samo najbliži saradnici znaju kakvih smo imali problema od prvog dana priprema zbog brojnih otkaza, povreda i kalendara takmičenja. Zato želim da se posebno zahvalim Nemanji Đorđeviću, Miroslavu Pašajliću, Milošu Koprivici, Aleksandru Bursaću i Matiji Milinu koji su naknadno pozvani da samo treniraju sa nama i pomognu nam iako su znali da neće ići na šampionat. Ovo je i njihova medalja“, rekao je Mijatović.

Mijatović je naglasio da mu je drago što su njegovi izabranici uspeli da se trgnu posle poraza od Turske u polufinalu.

U ovoj konkurenciji ne znamo za medalju od 2008. godine. Međutim, ova generacija igrača rođenih 1994. godine ne zna za neuspeh. Bili su treći u Evropi, drugi na svetu i sada su ponovo na pobedničkom postolju iako nam je nedostajalo dosta nosilaca igre. Nije im bilo lako posle poraza od sjajne selekcije Turske u polufinalnom susretu. Ali, su pronašli način da se podignu, oporave, što je karakteristika pravih šampiona. Bili su borbeniji i hrabriji, više želeli pobedu i medalju od selekcije Hrvatske što je bilo presudno na ovom meču. Još jednom svaka im čast na uloženoj energiji, trudu i radu i strašću sa kojom igraju u reprezentativnom dresu“, istakao je Mijatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve