Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.07.2014.

14:27

AK-47: Dobro je što je Etore otišao

Ruski košarkaš Andrej Kirilenko rekao je da je odlazak Etorea Mesina dobar za CSKA.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Mislim da je to bila ispravna odluka. Trener ne sme sebi da dopusti ono što je Mesina učinio, a to je da pred najvažniji meč u sezoni izjavi: ’Nisam u stanju da treniram ovaj tim, odlazim’. Trener nije igrač da može da traži izmenu kada nešto ne krene po planu. Trener treba da bude mentor i da motiviše ekipu, da je ubedi da se bori do kraja“, izjavio je košarkaš Bruklin Netsa.

“Znam koliko je topao odnos između CSKA i Etorea Mesine i razumem šta on znači navijačima. Na kraju sezone poboljšao je stvar osvajanjem VTB lige, ali je u svakom slučaju njegovo ponašanje tokom proleća bilo pogrešno“, dodao je Kirilenko.

Mesina će naredne sezone raditi u NBA ligi, biće asistent Gregu Popoviću u San Antonio Sparsima. Italijan je sa CSKA osvojio Evroligu 2006. i 2008. godina, ali u drugom mandatu na klupi ’Armejaca’ u obe sezone ispao je u polufinalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve