Nova vest
Košarka

Petak, 04.07.2014.

13:57

Zvezda i Partizan ipak bez hale?

Izgradnja trening hale za košarkaše Crvene zvezde Telekom i Partizana NIS pod velikim je znakom pitanja, pišu Novosti.

Izvor:

Autor:

Default images

Razlog za tako nešto leži u činjenici da je suma od šest miliona evra prevelika za grad Beograd i Republiku Srbiju.

U Gradu i Ministarstvu sporta se ozbiljno razmišlja da se ceo projekat izgradnje pomeri, a konačna odluka bi trebalo da bude donesena krajem sledeće nedelje.

Dragomir Petronijević, predsednik radne grupe koja se bavi ovim projektom i član gradskog veća, kaže da se još razmišlja da li da se grade nove hale ili da se za taj novac rekonstruišu već postojeće dvorane i onda daju na korišćenje Partizanu i Zvezdi.

"Analiziraju se svi aspekti, rade se procene, jer su i grad i republika posle ovih poplava u finansijskim problemima i sa manjim budžetima", rekao je Petronijević. Sama izgradnja sportskog objekta u Ulici Čarlija Čaplina košta dosta. Postoji ideja radne grupe da se taj novac usmeri gde je potrebniji, a da te hale sačekaju bolja vremena.

Petronijević navodi da će u slučaju produženja izgradnje planirani novac završiti u sportu, ali bi se tek tada odlučivalo u kojim projektima.

"Novac će se uložiti u nešto što će doneti najviše koristi građanima. Mimo ovog projekta u određenom periodu planira se rekonstrukcija svih sportskih hala u gradu i poboljšanje njihove energetske efikasnosti. Radile bi se izolacije, postavljali solarni paneli ili priključivale geotermalne vode. Pokušaćemo da zavedemo domaćinsko ponašanje da se vodi računa kada se i koliko troši struja, kako bismo smanjili nepotrebne troškove", dodao je Petronijević, a prenose Novosti.

Prema dostupnom projektu, nova dvorana trebalo je da ima jedan krov, a dva ulaza i dve sale, praktično "dva u jednom". Po ranijem dogovoru, Ministarstvo omladine i sporta, trebalo je kroz budžet za 2015. i 2016. da obezbedi sredstva, a grad Beograd zemljište, kao i infrastrukturno opremanje parcela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve