Nova vest
Košarka

Četvrtak, 03.07.2014.

10:47

"Grobar sam, ali hteo sam da odem"

Bogdan Bogdanović izjavio je u intervjuu za NIN da je razmišljao o odlasku iz Partizana nakon što ga je Duško Vujošević na utakmici uhvatio za vrat.

Izvor: B92, NIN

Autor:B92, NIN

Default images

Jedan od naših najtalentovanijih košarkaša ističe da ga je smirio Saša Pavlović, te da je to bio jedini put da je razmišljao o odlasku, iako je dobio samo jednu platu.

Bogdanović je naglasio da je ostao i zbog ljubavi prema Partizanu i navijačima, te da postoji šansa da ostane još jednu sezonu.

Crno-beli su još jednu turbulentnu, pre svega očajnu finansijsku sezonu završili titulom, mada su ostali bez Evrolige. Igrači su se borili do poslednjeg atoma snage iako za to nisu bili plaćeni.

"To je tačno. Ja sam primio jednu platu. Živilo se od te jedne plate, a nisam ni izlazio. Da kažem, život na majčinoj kuhinji. Najmlađima pomažu stariji igrači, Saša Pavlović, Tepić, Milosavljević… Šalić u jednom momentu nije imao ni za hranu. Delili smo jednu stipendiju da bismo imali tek toliko da preguramo. To je prijateljstvo koje Partizan čini jedinstvenim", rekao je Bogdanović za NIN.

Tokom prethodnog leta se spekulisalo da Bogdanovića želi Crvena zvezda, međutim, on voli samo jedan klub.

"Kada smo igrali u Železniku, šutirao sam pred zagrevanja, a iz publike čuo dobacivanja: „Ti si naš, znamo mi to“. Uvek sam išao na Partizanove utakmice, imam slike iz tog perioda. Jednom sam išao na fudbalsku utakmicu Zvezda-Roma. Moguće da su me tad videli. Kao košarkaš odlazio sam i na Zvezdine utakmice, ali otkad znam za sebe navijam za Partizan", ističe Bogdanović.

Ipak, u jednom trenutku razmišljao je da napusti voljeni klub, nakon incidenta sa trenerom Vujoševćem koji ga je čak uhvatio za vrat.

"U prvom trenutku sam hteo da odem kući i završim priču sa Partizanom, koliko god da volim klub. Da sam razmišljao sam, sigurno bih otišao. Zaustavio me je Saša Pavlović, razgovarali smo, on je pomogao da se smirim. Odlučio sam da ne reagujem i da ne govorim ništa u javnosti. Iskreno i publika me je vratila, skandirali su moje ime. Osetio sam obavezu da im vratim za tu podršku. Ne znam zašto se to desilo. Kada bih vratio vreme unazad, ne bih reagovao drugačije, ali mislim da bi Vujošević reagovao drugačije. On to ne bi ponovo uradio i znam da mi želi sve najbolje. Mislim da čitav taj događaj nema veze sa mnom, da to nije moja greška… Dule mi se izvinio odmah u svlačionici nakon utakmice", naglasio je Bogdanović.

I ove sezone našu košarku obeležili su bukvalno uličarski dueli Partizana i Zvezde, a Bogdanović ističe da mu se ne sviđa to što rade Vujošević i Nebojša Čović.

"Mislim da je sve to što se dešava pre svega loša slika srpske košarke, pa i Srbije. Takve scene gledaju deca koja će možda sutra igrati umesto nas. Niko tom detetu ne može da objasni zašto se to dešava. Pored toga stvorene su tenzije na obe strane da mora da se osvoji trofej", objasnio je Bogdanović.

Kako to promeniti i spasiti srpsku košarku?

"Neka nova pravila svakako moraju biti uspostavljena, možda upravo po ugledu na NBA. Kazne za tuču igrača u Americi su drakonske. Sećam se da je Ron Artest, svojevremeno, zbog toga bio kažnjen zabranom igranja od godinu i po dana. Dobar primer je i engleski fudbal, gde huligani koji prekrše pravila odmah idu u zatvor. Ne slažem se sa tezom koja se može čuti da Zvezda i Partizan vuku srpsku košarku na dno. Iskreno govoreći, najveći problem je novac", kaže Bogdanović.

Nakon naporne sezone nema mnogo predaha, Bogdanović će u septembru biti jedna od glavnih uzdanica Srbije na Evrobasketu, mada je tokom finala SL rekao da možda neće igrati.

"Dao sam neodmerenu izjavu ("Neka igra Dženkins za reprezentaciju") posle prve utakmice finala plej-ofa, ali to je zaista bilo u afektu, „vrele glave“, iznerviran izgubljenom utakmicom. Ukoliko ikada budem imao razlog zbog koga neću igrati za reprezentaciju, reći ću otvoreno o čemu je reč. Ne znam šta bi, osim povrede, moglo da me spreči da igram za nacionalni tim", zaključio je Bogdanović.

Bek Partizana je nedavno izabran kao 27. pik na NBA draftu od strane Finiks Sansa, a još uvek nije odlučio da li ostaje u Partizanu, ide u neki drugi evropski klub, ili će odmah da se okuša u NBA eliti.

Kompletan intervju možete čitati u izdanju NIN-a od četvrtka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve