Nova vest
Košarka

Utorak, 01.07.2014.

12:34

Đorđević skratio spisak za SP

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je spisak od 20 igrača koji su u konkurenciji za Mundobasket u Španiji.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Kao što je i bilo najavljivano, Đorđević je naknadno u nacionalni tim uvrstio kapitena Crvene zvezde Telekom Marka Simonovića.

U odnosu na prvobitni spisak u sastavu nema Nenada Miljenovića, Milenka Tepića, Stefana Pena, Nemanje Krstića, Zorana Ercega, Duška Savanovića, Milana Mačvana, Bobana Marjanovića, Nikole Milutinova i Raška Katića.

Na spisku kandidata za Mundobasket nalaze se:

Vasilije Micić (Mega Vizura), Nemanja Dangubić (Mega Vizura), Novica Veličković (Mega vizura), Stefan Jović (Radnički Kragujevac), Nikola Kalinić (Radnički Kragujevac), Stefan Birčević (Radnički Kragujevac), Bogdan Bogdanović (Partizan), Marko Simonović (Crvena zvezda Telekom), Luka Mitrović (Crvena zvezda Telekom), Vladimir Štimac (Unikaha), Miloš Teodosić (CSKA), Vladimir Micov (CSKA), Nenad Krstić (Efes), Vladimir Lučić (Valensija), Stefan Marković (Unikaha), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Miroslav Raduljica (Milvoki Baks), Dejan Kravić (Teksas Tek), Ognjen Kuzmić (Golden Stejt), Nemanja Nedović (Golden Stejt).

Selektor je istakao da je Erceg povređen, a da je Savanovića izbacila konkurencija. Izostavljanje Marjanovića objasnio je time da ne odgovara taktički, te da ima nedostatke u odbrani i da na bitnim utakmicama nije odigrao na nivou.

"Nezahvalno je pričati o rezultatskim ciljevima, možete i vi (mediji) da ih postavite. Osnovni cilj je da se reprezentacije vrati u borbu za medalje, što je jedan ozbiljan i zahtevan zadatak", rekao je Đorđević.

Što se tiče Tepića, Đorđević je za beka Partizana rekao da je sjajan profesionalac i da je podigao formu, ali da drugi imaju prednost.

Razlozi za izostavljanje Mačvana su takođe taktički, a Đorđević je dodao da je on "ove sezone lutao i da nije imao specifičnu poziciju".

Selektor je istakao da Teodosić nije zahtevao dodatni odmor, te da je trener Golden Stejt Voriorsa Stiv Ker zahtevao da Kuzmić i Nedović budu u timu za Letnju ligu u Las Vegasu.

Selektor je istakao da će u Španiju ići sedam spoljnih igrača i pet košarkaša koji pokrivaju pozicije krilnog centra i centra.

Poziv kapitenu Zvezde Simonoviću obrazložio je neizvesnošću nastupa Lučića i Micova zbog povreda, a naveo je i da će Dragan Milosavljević biti gost reprezentacije tokom priprema, u okviru oporavka od povrede ligamenata kolena.

Srbija će na Mundobasketu igrati u grupi A, sa selekcijama Španije, Francuske, Brazila, Egipta i Irana. Svetsko prvenstvo u Španiji održaće se od 30. avgusta do 14. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

213 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve