Nova vest
Košarka

Petak, 27.06.2014.

23:20

Emporio Armani šampion Italije

Košarkaši Emporio Armanija osvojili su titulu šampiona Italije, pobedom nad Montepaskijem iz Sijene sa 74:67 u sedmoj utakmici finalne serije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Milanezi su do titule došli posle preokreta, pošto je Sijena bila na korak od krune posle pet utakmica, jer je vodila sa 3-2 u seriji.

Međutim, usledilo je buđenje Armanija, koji je osvojio 26. titulu u nacionalnom šampionatu, ali prvu posle 18 godina.

Prethodnu titulu klub je osvojio pod svojim originalnim imenom – Olimpija Milano, a osvajanjem titule u potpunosti su opravdali slogan pod kojim su igrali ove sezone, a koji glasi: “Crvene cipele su se vratile”.

Junak pobede u odlučujućoj utakmici, za 4-3 u seriji, bio je Đentile sa 18 poena, a dvocifreni učinak imao je još samo Meli, koji je meč završio sa 11 poena. Lengford je dodao devet poena, Džerels jedan manje.

Na drugoj strani, Grin je postigao 15 poena, Hajns je dodao jedan manje, dok je Karter meč završio sa 13 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

5 h

U fokusu

Vidi sve