Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 23.06.2014.

20:11

Vujošević: Moramo da se krpimo

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je gostujući u emisiji “Bulevar” na televiziji B92 da će ‘crno-beli’ teško zadržati tim za narednu sezonu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vujošević je u toj emisiji govorio i o sukobu sa Nebojšom Čovićem, incidentom sa jedne od utakmica kada je Bogdana Bogdanovića uhvatio za vrat, ali i Novaku Đokoviću.

Partizan je pre dva dana osvojio 13. uzastopnu titulu, a 21. u istoriji, a tim je već krenuo da se osipa. Žofri Lovernj prešao je u Himki, Aleksandru Pavloviću je istekao ugovor, dok bi još neki igrači mogli da potraže novu sredinu.

Osnovni problem su neplaćeni ugovori od ove sezone. Kredit od banke nam je i dalje kamen oko vrata, moramo da se krpimo. Imamo neke ideje, najviše bih voleo da ostane tim, ali sam isto želeo i prošle godine, hteo sam da nam ostane Lučić. Ali, realnost nije takva, videćemo šta može da se uradi u smislu bolje organizacije i ‘apdejtovanje’ u odnosu na nove trendove u sportu, priče o privatizaciji”, rekao je Vujošević.

Vujošević je uputio izvinjenje svim novinarima što je Partizan osvojio titulu, ali je naglasio da su u svakom sportu potrebna dva velika kluba i da ne želi da se Crvena zvezda ugasi.

Trener Partizana je istakao da mu smeta mešanje politike u sport, a da on jeste trenutno opozicija, ali da zbog toga niko ne treba da se opusti.

Borac sam protiv onoga što se dešava. Pogađa me mešanje politike u sport, bio sam uvek protiv toga, u smislu da određuje ko će biti prvak, kome će se svirati penal, ko će imati bolje finansije. Ne treba niko da se uspava jer sam ja kao neki lider opozicije. Postoji opozicija i ne treba da se potcenjuje. Svako ima pravo da kritikuje vlast u onoj sferi života kojom se bavi, kada postoje nepravde. To je moje mišljenje, nije to bez cene i posledica i tako će i da ostane”, naglasio je Vujošević.

Vujošević je istakao da ceni prvog čoveka Crvene zvezde Nebojšu Čovića, kao i da ga je nepravda po pitanju finansijskih sredstava naterala da javno istakne svoje nezadovoljstvo.

Mala finansijska sredstva su izazvala moja obraćanja, ali nemam utisak da vršim pritisak, samo Angela Merkel to može. Nebojšu Čovića ja cenim, on ima inženjersku pamet, imao je fabriku, došao je da bude gradonačelnik, imao je uspešan klub u Železniku, nema skrupula. Možda je on ušao u sukob jer mu podiže popularnost kod navijača, mene je iznerviralo to što je svestan da neka skandiranja prema njegovoj ženi nisam ja organizovao, niti podržavam, Ne podržavam da se bilo čija familija na taj način vređa”, istakao je trener šampiona Srbije.

Strateg ‘crno-belih’ se potom osvnuo na incident kada je na utakmici uhvatio Bogdanovića za vrat.

U Železniku su ga gađali bakljama i niko se time nije bavio. Bogdan je dečkić koji ima poseban temperament, impulsivan je, a ja sam težak, osećam emociju i brigu prema tim igračima, roditeljski se ponašam prema njima. Bila je važna utakmica, Čovićev Železnik, a kolo pre toga se desilo da je Pavlović dobio tehničku grešku i to je moglo da nas košta. Ne kažnjam igrače finansijski, niti su oni toliko plaćeni, napravio sam dramu da se ne reaguje na suđenje, da bi igrači dobili tri tehničke, od kojih je treću napravio Bogdan i to na metar od mene. Izbacili su me iz takta i ja sam ga uhvatio za grlo. Ali, pogledajte Bogdanovu statistiku pre i posle, bio je resetovan. Žao mi je što sam to uradio javno”, rekao je Vujošević.

Za kraj, Vujošević je rekao da mnogo voli Novaka Đokovića, iako je ranije javno izrazio nezadovoljstvo jer se najbolji srpski teniser javno izjašnjava kao navijač Zvezde.

Mnogo volim Novaka i navijam za njega. Kada on gubi, kao da gubi moja ekipa. Drag mi je, slao mi je poruke dok sam bio u bolnici. Sjajno se izborio za svoje mesto i zemlju predstavlja na najbolji mogući način. Svako može da navija za koga god hoće, on za Zvezdu, to mu nije mana, ali u ovoj podeli karata nisma bio oduševljen time, pošto nisam objektivan prema njemu”, istakao je trener Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
NBA

Grešna braća Jokić VIDEO

Iako Nikola Jokić i ove sezone dominira u NBA ligi i vodi svoje Nagetse ka odbrani šampionskog prstena, prethodnog dana mediji bruje o njegovoj braći.

Sportal

10:58

4 h

U fokusu

Vidi sve