Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 23.06.2014.

16:59

Lafajet igra za Hrvatsku na SP!

Košarkaš Olimpijakosa Oliver Lafajet igraće za reprezentaciju Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Španiji, pošto će dobiti državljanstvo te zemlje.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Lafajet će dobiti državljanstvo Hrvatske, pošto je Olimpijski komitet Hrvatske dao zeleno svetlo za zahtev Košarkaškog saveza Hrvatske.

Iz tog tela objavili su da je od sportskog interesa Republike Hrvatske da Lafajet dobije državljanstvo i zaigra na predstojećem Mundobasketu.

Lafajet, inače, nikada nije igrao za neki hrvatski klub, a na ovim prostorima branio je samo boje Partizana tokom nekoliko meseci 2010. godine.

30-godišnji Lafajet je igrao za Boston Seltikse, Makabi Ašdod, Prokom, Anadolu Efes, Žalgiris i Valensiju, a pre samo nekoliko dana potpisao je za Olimpijakos.

Svetsko prvenstvo u Španiji igra se od 31. avgusta do 14. septembra, a Hrvatska se nalazi u grupi B sa Filipinima, Senegalom, Portorikom, Argentinom i Grčkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve