Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.06.2014.

08:43

"Nismo se prilagodili suđenju"

Košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson rekao je da je jedan od razloga što ’crveno-beli’ nisu osvojili titula to što se nisu prilagodili kriterijumu suđenja.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zvezda je u finalnoj seriji Superlige Srbije izgubila od Partizana sa 3-1, a u odlučujućoj utakmici bilo je 95:87 za ’crno-bele’ posle produžetka.

Pobedili su. Kako su pobedili, šta su uradili za pobedu... Nisam taj koji bi trebalo da priča o tome. Ipak, pobedili su i sa takmičarske strane moram da im čestitam. Neću da tražim izgovore. Mislim da kada pogledate statistiku, ona govori sama za sebe“, rekao je Nelson.

Finalnu seriju plej-ofa obeležili su incidenti u prvom meč i tuča igrača, posle čega su kažnjene obe ekipe. U toku finalne serije bilo je dosta prigovora na suđenje, naročito iz tabora Partizana.

Mislim da posle svih komentara koji su poslati u medije i javnost posle prve utakmice, kriterijum se promenio, dinamika se promenila, ali mi, kao igrači, morali smo da se prilagodimo i da nađemo način da pobedimo. To nismo uradili“, naglasio je Nelson.

Na novinarko pitanje da li je jedan od najboljih igrača Partizana Bogdan Bogdanović zaštićen kod sudija, Nelson je rekao da nije na njemu da to komentariše.

Nije moje da kažem da li je zaštićen. Mislim da je Bogdanović dobar igrač, pogodio je neke neverovatno teške šuteve. To je radio konstantno, kroz celu seriju. Išao je konstantno na liniju slobodnih bacanja 10 do 12 puta tokom cele serije. Ne znam da li je zaštićen ili nije, to je na drugima da kažu. Igrač sam i moje je da igram. Ne bih se osvrtao na to i tražio izgovore“, naveo je Nelson.

Novinare je zanimalo i da li će i naredne sezone nositi crveno-beli dres.

Prerano je reći da li mi je ovo poslednja utakmica za Zvezdu. Igram s ponosom, svim srcem. Postoji opcija u ugovoru i za sledeću godinu. Moj agent i ja ćemo biti u stalnom kontaktu, pokušaćemo da nađemo najbolje rešenje“, rekao je Nelson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve