Nova vest
Košarka

Subota, 21.06.2014.

08:55

KLS: Prva "meč lopta" za Partizan

Košarkaši Partizana u subotu od 20.00 u hali Pionir imaju šansu da odbrane titulu prvaka Srbije u četvrtoj utakmici finalne serije sa Crvenom zvezdom Telekom.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

“Crno-beli“ su posle startnog poraza u meču koji su obeležili veliki neredi, zabeležili dve pobede sa ukupno 30 poena razlike.

Izabranici Duška Vujoševića imaju prilku da završe finalnu seriju plej-ofa Superlige Srbije eventualnom pobedom u duelu čiji je domaćin Zvezda. Ukoliko dođe do izjednačenja, šampiona će odlučiti majstorica.

Pre početka finala gradski rivali su se u Jadranskoj i domaćoj ligi sastali četiri puta, a posle tri uzastopna poraza, Partizan je ostvario trijumf u finišu regularnog dela KLS, koja mu je omogućila da sa prvog mesta startuje plej-of.

Ekipa uvek ima veću motivaciju pred gostujućom publikom, svesni smo težine igranja pred protivničkim navijačima, ali svako igra zbog toga, bez barem jedne takve utakmice, karijera je nepotpuna. Nemam tremu, ni slučajno, možda samo pozitivnu“, rekao je krilni igrač Partizana Aleksandar Pavlović.

Ekipe bi trebalo da budu kompletne, svi suspendovani košarkaši su bili u protokolu i u prošlom meču, s tim da je pod velikim znakom pitanja učešće krilnog centra Zvezde Ivana Radenovića, koji ima problem sa povredom kolena.

“Psihologija je čudo, nalazimo se pod neverovatnim pritiskom, ali smo sami krivi za to. Stvorili smo sebi presiju,, a da bismo pobedili ne smemo da budemo nervozni, moramo da se opustimo. Naši navijači sigurno mogu mnogo da nam pomognu, ali je sve u našim glavama. Moramo da kontrolišemo nervozu i da pobedimo“, smatra centar Zvezde Boban Marjanović.

Utakmica je na programu od 20.00 u hali Pionir, a pravdu će deliti sudije Vojinović, Jevtović i Maričić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve