Nova vest
Košarka

Četvrtak, 19.06.2014.

15:10

“Trojka iz bloka” za ugrožene

Humanitarni turnir “Trojka iz bloka” u subotu će biti održan u beogradskom naselju Borča za pomoć ugroženim poplavljenim područjima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pre Borče, sportsko-humanitarnji projekat održan je u Novom Beogradu, Gornjem Milanovcu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Kragujevcu, Čikagu i u još nekoliko gradova Srbije i rasejanja.

Turnir u šutiranju trojki biće održan u subotu od 12.30 na terenima osnovne škole “Jovan Ristić”, u organizaciji “Srba za Srbe”, uz podršku Košarkaškog saveza Srbije.

Od nastanka tog humanitarnog turnira 2012. godine, njegova realizacijaomogućava izgradnju i opremanje kupatila za potrebe socijalno ugroženih porodica na području Balkana. Međutim, usled nezapamćenih poplava koje su prethodnih nedelja pogodile našu zemlju, članovi humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” su doneli odluku da sva prikupljena finansijska sredstva od ovogodišnjih turnira upotrebe za saniranje šteta nastalih usled poplava širom Srbije.

Turnir ima za cilj okupljanje mladih ljudi, poznatih ličnosti iz svetasporta, kulture i muzike, kao i veliki broj sponzora i donatora, koji će finansijski podržati sprovođenje ciljeva u delo.

Organizacioni tim turnira se potrudio a u subotu turnir ne protekne samo unadmetanju u šutiranju trojki, već će se tog dana u Borči održati jedanposeban sportsko-muzički spektakl u kojem će podjednako moći da uživajuljudi svih starosnih doba.

Dolazak na turnir u Borči najavile su i mnoge poznate ličnosti iz sveta sporta poput proslavljenog košarkaša Dejana Tomaševića i bivšeg fudbalera Partizana Milivoja Ćirkovića. Pored njih, očekuju se i brojni gosti iznenađenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve