Nova vest
Košarka

Nedelja, 15.06.2014.

01:22

"Neka Dženkins igra za Srbiju"

Košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović rekao je da će posle prve finalne utakmice domaćeg prvenstva razmisliti da li će igrati za reprezentaciju Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Za sebe mislim da sam pravi Srbin i da igram za tu reprezentaciju, ali sada ću razmisliti da li ću igrati za tu državu. Ovde ne pobeđuje uvek najbolji, ali pošto imam veliko poštovanje prema selektoru Aleksandru Đorđeviću, razmisliću i posavetovaću se i sa njim. Nek se onda licencira Čarls Dženkins", rekao je Bogdanović.

"Da se razumemo, ne vređam nikoga, mogu da igraju i Branko Lazić i Marko Simonović", dodao je jedan od naših najtalentivanijih košarkaša.

Partizan je izgubio od Crvene zvezde 97:88, u prvoj utakmici finala plej-ofa, u meču koji su obeležila dva prekida, opšta tuča na terenu, pražnjenje hale i na kraju okršaj "tri na pet".

Upitan zašto poredi Superligu i reprezentaciju, Bogdanović je odgovorio da je "za njega sve to isto", kao i da je to "samo njegovo mišljenje".

"Ovo je bio katastrofalan ambijent i sve što se izdešavalo. Kriterijum suđenja nije bio fer i korektan. U ovoj ligi izgleda ne pobeđuje najbolji, ne sudi se tako šampionima i nema se takav kriterijum prema igračima koji su 12 puta uzastopno šampioni", istakao je Bogdanović.

On je dodao da ne traži da ga neko "štiti kao belog medveda". "Ne tražim da me neko štiti kao belog medveda, ali da je bilo fer suđenje, ne bi bilo incidenata. Razumem da se pogreši, i ja grešim, ali očiglednih grešaka ne sme da bude", rekao je bek Partizana.

Na pitanje da li je srpska košarka dotakla dno, Bogdanović je uz osmeh odgovorio: "Ovo je dno, ali mislim da je u Vršcu bilo i gore, tamo se igralo tri na tri".

Bogdanović je dodao da košarkaš Zvezde Marko Tejić treba strogo da se kazni zbog udaranja kapitena Partizana Žofrija Lovernja.

"Ne mogu da verujem da jedan mlad igrač tako nešto uradi, da udari kapitena Partizana. To treba strogo da se kazni", rekao je Bogdanović.

Finalna serija nastaviće se u pondeljak, kada će Zvezda biti domaćin. Do titule će doći tim koji prvi ostvari tri pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

270 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve