Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.05.2014.

00:33

Blat: Nemamo zvezde, imamo tim

Trener Makabija David Blat istakao je nakon osvajanja Evrolige da on nema najtalentovanije igrače u Evropi, ali ima najbolji tim.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Makabi je kao autsajder došao u Milan na Fajnal-for i predvođen Tajrisom Rajsom osvojio Evroligu.

"Videli ste tim koji nema najtalentovanije igrače, ali je najbolji tim. Rezultat to dokazuje. Mislim da ne bi dobili Real Madrid u seriji. Ali EL F4 je specifično takmičenje i svako ima šansu da tu pobedi", rekao je Blat nakon meča.

Iako je Real u polufinalu deklasirao Barselonu sa 38 poena razlike, Makabi ni u jednom trenutku nije bio van igre.

"Naša prednost je bila u tome da budemo u egalu i rival oseti pritisak. Uspeli smo u tome. Oni su najefikasniji tim u Evropi, a naš cilj je bio da ih zadržimo ispod 70 poena. Rekao sam momcima ako ih zadrže ispod 75 da ćemo pobediti. Bili smo veoma mirni i konstantni i uspeli smo", dodao je Blat.

Jedan od ključnih igrača u pobedi Makabija bio je Riki Hikman.

"Ovo je neverovatno. Neverovatno! Ostao sam bez reči. Pokazali smo kakvo srce i karakter imamo. Svi su dali sve od sebe ove sezone. Kada je drugi igrač bio slabiji, dugi bi istupio. Tako je bilo cele sezone. Navijači su nas gurali kada je bilo potrebno", rekao je Amerikanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve