Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 12.05.2014.

16:36

Sterling: Nisam rasista

Vlasnik Los Anđeles Klipersa Donald Sterling, koji je optužen da je rasista, traži oproštaj ističući da ne mrzi ljude druge boje kože.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sterling je pre nekoliko nedelja snimljen kako govori da ne želi tamnopute ljude na utakmicama njegovog kluba, u kojem su 12 od 14 košarkaša Afro-amerikanci.

"Nisam rasista. Napravio sam očajnu grešku. Ovde sam da se izvinim. Ja sam dobar član društva koji je pogrešio, izvinjavam se i tražim oproštaj", rekao je Sterling u intervjuu za CNN.

Sterling, koji je preuzeo Kliperse 1981. godine, trenutno je vlasnik sa najdužim stažom u NBA ligi, ali ga je ista zbog rasističkih izjava doživotno izbacila i kaznila sa 2,5 miliona dolara.

"Imam li pravo na jednu grešku, imam li posle 35 godina? Volim ovu ligu, volim svoje saradnike. Imam li pravo na jednu grešku? To je užasna greška, nikad je neću ponoviti", rekao je Sterling.

On bi mogao da bude prisiljen da proda klub, ako za to glasa tri četvrtine od 29 vlasnika ostalih NBA klubova.

"Ako vlasnici osećaju da zaslužujem drugu šansu onda će mi je dati. Ovo je veoma teško za mene. Kriv sam. Napravio sam problem. Ne znam kako da ga ispravim", rekao je vlasnik Klipersa.

U nedelju je zvezda Majami Hita LeBron Džejms rekao da on i većina igrača ne žele Donalda Sterlinga i njegovu otuđenu ženu Šeli Sterling da ostanu vlasnici kluba.

"Kao igrači, želimo ono što je ispravno, a osećamo da niko iz njegove porodice ne bi trebalo da bude vlasnik tima. Ovo će biti dug proces. Čovek koji je od 80-ih vlasnik kluba neće ga predati za jedan dan. Znamo da će to dugo trajati, ali želimo ono što je ispravno", rekao je Džejms, jedan od prvih i najglasnijih koji je digao glas protiv Sterlinga.

Donaldova žena Šila je izjavila da će se boriti za vlasništvo nad klubom, ako bude potrebno i na sudu.

Ovaj haos zadesio je Kliperse usred plej-ofa NBA lige, uspeli su da prebrode početnu krizu i plasiraju se u drugu rundu, gde su u nedelju uveče nadoknadili 22 poena zaostatka i savladali Oklahoma Siti Tander za 2-2 u polufinalnoj seriji Zapada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve