Nova vest
Košarka

Sreda, 07.05.2014.

20:10

Perasović: Zaslužili smo trofej

Trener košarkaša Valensije Velimir Perasović ocenio je da je španska ekipa zaslužila trofej u Evrokupu i da je to nagrada za dobru igru tokom cele sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Valensija je došla do trofeja pošto je u oba meča slavila protiv Uniksa, prvo na svom terenu sa 80:67, a potom i u Kazanju sa 80:67.

Ovaj tim je stvarno zaslužio trofej. Igrali smo stvarno dobro, tokom cele godine mnogo ljudi je uživalo u načinu na koji igramo. Svi trofeji su važni, ali za mene bi ovi momci bili šampioni i da nisu osvojili Evrokup“, rekao je Perasović.

Košarkaš Valensije Romejn Sato rekao je da je dobar osećaj osvojiti Evrokup.

Dobar je osećaj. Srećan sam zbog ekipe i celog kluba. Rekao sam saigračima pre finala: ’To je to, poslednja utakmica’, i igrali smo tako. Odličan posao“, istakao je Sato.

Rafa Martines je istakao da je Valensija igrala svoju igru.

Osvojili smo trofej na svoj način. Mnogo godina sam u klubu i uvek sam osećao mnogo podrške. Veoma sam srećan“, rekao je Martines.

Bek Uniksa Nikos Zisis rekao je da je Valensija definitivno zaslužila trofej Evrokupa.

Moramo da im čestitamo, bili su bolji od nas. To su pokazali tokom oba susreta. Nadali smo se da ćemo biti bolji u revanšu kod kuće, ali nismo uspeli. Oni su dominirali“, rekao je Zisis.

Janis Vujukas je istakao da je Uniksu mnogo nedostajao Kostas Kajmakoglu i da ekipa nije uspela da prevaziđe njegov izostanak.

Kajmakoglu nam donosi iskustvo, samopouzdanje. To sada nismo imali. Bio bi nam od koristi, ali košarka je timska igra. Trebalo je da prevaziđemo njegovo odsustvo, ali nažalost nismo uspeli“, rekao je Vujukas.

Valensija je trijumfom u Evrokupu obezbedila učešće u Evroligi naredne sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve