Nova vest
Košarka

Sreda, 07.05.2014.

08:44

Katić: Metalac ima jak domaći teren

Centar Crvene zvezde Telekom Raško Katić upozorio je na oprez pred gostovanje Metalcu u 7. kolu Superlige zbog teškog terena u Valjevu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Crveno-beli jedini imaju maksimalan učinak posle šest kola, dok je Metalac ostvario samo dve pobede.

"Metalac ima baš jak domaći teren. Uvek je puna hala, unutra je sparno i teren izgleda usko kada se dvorana napuni. Biće jako teško za igru, ali mi moramo da pobedimo sve sporedne faktore i da odigramo na svom nivou", rekao je Katić.

Jednu od dve pobede Metalac je na svom parketu ostvario protiv ABA ligaša Mega Vizure, zbog čega Katić i upozorava na oprez.

"Metalac igra odlično i njihov skor u ligi ne pokazuje na pravi način njihovu snagu. Oni imaju vrhunske pojedince, a neki od njih su igrali na najvišem nivou. Izuzetno neugodna ekipa koja je pokazala da može da napravi puno problema favorizovanim timovima. Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo meču i to nam je jedina opcija jer su stvarno kvalitetna ekipa i zaslužuju veliki respekt", rekao je Katić.

Duel u Valjevu obeležiće okršaji iskusnih centara dva tima, Katić i Boban Marjanović vodiće bitku sa bivšim igračem crveno-belih Petrom Popovićem.

"Petar i ja se znamo jako dugo, igrali smo više puta jedan protiv drugog. Ne bih sada pričao o ličnom duelu jer je košarka kolektivna igra", zaključio je Katić.

Upravo se Popović nada da će njegov tim prvi da savlada crveno-bele u Superligi ove sezone.

Crvena zvezda gostuje Metalcu u sredu od 19:30 časova.

Superliga, 7. kolo:
19.00 Radnički – Borac
19.00 Partizan – Mega Vizura
19.00 Crnokosa –- FMP
19.30 Metalac – Crvena zvezda

Tabela:
1. Crvena zvezda Telekom 6/0
2. Partizan NIS 5/1
3. Mega Vizura 4/2
4. Radnički KG 3/3
5. FMP 2/4
6. Metalac Farmakom 2/4
7. Borac Mozzart Sport 1/5
8. Crnokosa 1/5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve