Nova vest
Košarka

Utorak, 06.05.2014.

11:47

Kleiza: Malo se plašimo Obradovića

Krilni centar Fenerbahče Ulkera Linas Kleiza kaže da je Željko Obradović odličan trener, ali da ga se igrači pomalo i plaše.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Sezona nije bila laka ni za nas ni za trenera Obradovića. Nismo konstantni, imamo probleme, tako da ponekad bude tenzije. Ipak, Obradović je jedan od onih trenera koji brine o igračima i van terena, ne samo na njemu. Neću da poričem, pomalo se plašimo Obradovića jer je veoma zahtevan i strog. Želi sve odmah“, rekao je 29-godišnji Kleiza.

“Nismo imali nikakvih nevolja s Obradovićem, jedini problem jeste taj što nismo sprovodili njegove zamisli na terenu. Nema nikakvog konflikta, nema tenzije sa njime. Svi znamo da je samo njegova reč važna, to razumemo i problema nema. Obradović ima veliki autoritet, menadžment se ne meša u ekipu, on ne dozvoljava da iko remeti treninge i utakmice“, dodao je Kleiza.

Fenerbahče nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Evrolige, što je bio veliki potres za sve u klubu.

“Svi smo razočarani – trener, navijači, menadžment. Rezultati ne zavise uvek jedino od košarke, ima i ostalih faktora. Fenerbahče je bogat klub, bilo je mnogo očekivanja, ali još nije sve izgubljeno, moramo da osvojimo titulu u Turskoj“.

Kleiza kaže da se nije baš najbolje prilagodio na život u Turskoj

“Može da bude korisno kada si stranac – ne razumeš jezik, ne čitaš štampu, pa ni ne znaš šta se piše o tebi. Igranje u Turskoj mirnije je nego u Grčkoj, ali i ovde dobijamo dosta pažnje. Ipak, Turska je čudna zemlja, liga takođe – ne bih o detaljima, ali drugačije je od svega što sam ranije iskusio. Nedostaje nam neki igrač koji bi nas sve povezao na terenu, a i ja sam bio nekonstantan kao i ceo tim. Nekada se ne razumemo najbolje na terenu“.

Kleiza je prokomentarisao i suspenziju od dva meča posle duela sa Galatasarajem.

“Nije bilo tako dramatično kao što se čini. Razgovarao sam sa sudijom posle meča, ne u toku meča. U Turskoj imaju svoja pravila – sudija je nešto rekao i suspendovali su me. Bio sam šokiran. Nije to bio ni prvi ni drugi ni treći puta da sam pričao sa tim sudijom, ali samo su me tada kaznili. Pokušavam da se obuzdam jer sam posle tog incidenta na meti sudija“.

Još je neizvesno hoće li Kleiza nastupiti za Litvaniju na Svetskom prvenstvu u Španiji.

“Bila bi teška odluka kada bih rešio da ne igram za nacionalni tim, ali tu odluku još nisam doneo i to sam i rekao čelnicima saveza. Posle povrede 2011. godine doktori su mi rekli da pravim pauzu preko leta, ali reprezentacija mi je u srcu. Od doktora zavisi da li ću igrati, nisam više mlad i moram dobro da razmislim“, zaključio je Kleiza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve