Nova vest
Košarka

Sreda, 30.04.2014.

10:09

Danilović: Prodaja igrača spas

Prvi čovek Partizana Predrag Saša Danilović rekao je da će ukoliko bude potrebno ’crno-beli’ za dobrobit kluba prodati i celu prvu petorku na kraju sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Šampion Srbije poslednjih godina ima velikih finansijskih problema, a dodatan udarac klubu je poraz u polufinalu ABA lige, zbog čega su ’crno-beli’ ostali bez plasmana u Evroligu naredne sezone.

Da bismo sanirali dugove i vratili potraživanja nekih igrača iz prošlosti jedini spas je prodaja igrača“, rekao je Danilović za „Sportski žurnal“, „Postoji mogućnost da ćemo morati da prodamo neke igrači, ali sad nije vreme da pričamo o tome. Kad se završi sezona razmišljaćemo na tu temu. Uradićemo sve što je neophodno za dobrobit Partizana, ma koliko to bilo bolno. Ako budemo prinuđeni da prodamo celu petorku i to ćemo učiniti da bi Partizan posle 14 berićetnih godina mogao da okrene novi list i postavi temelj za novih 14 godina uspeha. I da smo ušli u finale, pitanje je da li bismo sa svim tim dugovanjima i potraživanjima da odgovorimo uslovima Evrolige“.

Partizan bi sledeće godine trebalo da igra u Evrokupu, ali po Danilovićevim rečima postoji mogućnost da ’crno-beli’ odustanu od toga.

Ne odričemo se ničega, ali Evrokup je veliki trošak, a mi nismo u situaciji da imamo velike troškove. A posle svih najava pitanje je u kakvoj ćemo situaciji tek da budemo. Imamo velike dugove prema raznim igračima i ljudima koji rade u Partizanu. Iskreno se nadam da ćemo na kraju sezone uspeti veći deo da vratimo. Iskreno mislim da je to jedina šansa da se Partizan sanira kao klub i započne novi ciklus“, istakao je Danilović.

Danilović se osvrnuo i na trenutnu situaciju.

Stvari na prvu lopti izgledaju malo zastrašujuće, jer smo napad navikli da svake godine osvajamo jedan ili dva trofeja. Možda godinu-dve nećemo ništa da osvojimo, ali ćemo da stabilizujemo klub i krenemo ispočetka. Nekome to prejako zvuči, ali ako se malo razmisli drugačije ne može, to je jedino rešenje. Uostalom, i najbolji kompljuter mora da se s vremena na vreme resetuje“, istakao je Danilović.

Predsednik Partizana je istakao da šta god da klub odluči, veruje da će dobiti podršku sponzora.

Mišljenja sam da će sponzori, firme, a bez obzira na neke najave i država, prepoznati važnost sportskih društava Zvezde i Partizana za Beograd i Srbiju, bez obzira na to u kom takmičenju igrali. Iako nijee profitabilno pored toga što mora da u jednom delu kontroliše dotok novca, država pre svega mora da to neguje, jer je to bitno za društvo u celini. Mislim da će za pomoć klubovima doneti prepoznavanje kvalitetnog rada i pravih vrednosti, lepo i pristojno ponašanje, nego vezivanje za zanimljivost Evrokupa ili Evrolige. Vrlo često mešamo građansku hrabrost sa pameću. A sponzori ne žele da se vezuju za stvari gde se negativno pominju njihove firme. Ako prepoznaju pravi program sa mladim igračima, ubeđen sam da će to da podrže i država i firme koje žele da održe sport u Beogradu“, istakao je Danilović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve