Nova vest
Košarka

Nedelja, 27.04.2014.

12:20

Karter: Zamislio sam putanju lopte

Krilni košarkaš Dalas Meveriksa Vins Karter rekao je da je njegov šut za pobedu protiv Sparsa došao prirodno.

Izvor: MLN

Autor: MLN

Default images

On je dodao da se nijednom nije dvoumio kada je uzeo loptu u ruke i da je već mogao da zamisli njenu putanju nekoliko sekundi ranije.

Popularni "Vinseniti" potpuno je oduševio domaću publiku pogodivši trojku preko Đinobilija, iako je ideja trenera Rika Karlajla bila da šutira Monta Elis.

"Dobio sam loptu i nisam mnogo razmišljao. Već sam imao zamisao kako treba da izgleda šut, smirio sam se i pustio ruku. Drago mi je što se sve završilo kako treba", rekao je NBA veteran i nekadašnja zvezda svetske košarke.

"To je Vins, to su Meveriksi! Za ovakve trenutke živim, ponosan sam na sve momke. Nadam se da ćemo uspeti da iskoristimo ovu energiju i prođemo dalje", oduševljen je bio vlasnik Dalasa Mark Kjuban.

Saigrač Dirk Novicki nije mogao da sakrije radost posle utakmice, ali dodao je da je njegov tim imao sreće u pobedi.

"Ovo je neverovatan meč. Oni su imali seriju, zatim mi. i tako u nedogled. Zaslužili smo ovo, ali treba čestitati protivniku i spremiti se za naredne okršaje. San Antonio nije ekipa koja će biti previše demoralisana, a još ništa nije gotovo", rekao je Dirk.

Karterov sjajan šut doneo je Dalasu neočekivanu pobedu i vođstvo u seriji protiv San Antonija, jednog od favorita za šampionsku titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve