Nova vest
Košarka

Petak, 25.04.2014.

08:23

Atlanta povela protiv Indijane

Protekle noći odigrane su tri utakmice NBA plej-ofa, Atlanta je pobedila Indijanu, Memfis je bio bolji od Oklahome, a Los Anđeles Klipersi od Golden Stejta.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Atlanta je na svom parketu slavila 98:85 i povela sa 2:1 u seriji. Grizlisli su Tandere su pobedili 98:95 i takođe imaju prednost od 2:1.

I Klipersi sada imaju prednost, a ekipu Golden Stejta su savladali sa 98:96.

Atlantu su do pobede predvodili Džef Tig sa 22 poena, od kojih je 15 postigao u drugom poluvremenu. Kajl Korver je dodao 20, a dva manje DeMare Kerol. Houksima je ovo bila treća pobeda u četiri meča nad Pejsersima u sezoni.

Na drugoj strani najbolji je bio Lens Stefenson sa 21 poenom i 13 skokova, Luis Skola je upisao 17, a Dejvid Vest 16. Pol Džordž je meč zavšio sa “dabl-dabl“ učinkom od 12 poena i 14 skokova, od toga 13 defanzivnih. Roj Hibert je odigrao loše, ubacivši četiri poena (2/9), uz dva skoka i asistenciju.

Po 30 poena Kevina Durenta i Rasela Vestbruka niuje bilo dovoljno da se savladaju Grizlisi. Durant iz osam pokušaja nije ubacio nijednu trojku, dok sa druge strane Vestbruk pogodio četiri iz 13 pokušaja, a za dva je pogodio devet od 26. Ekipu Memfisa je do pobede predvodio Majk Konli sa 20 poena. Toni Alen i Zak Rendolf zabeležili su po 16 poena. Memfis je u finišu susreta isupustio deset poena prednosti, ali su nakon produžetka stigli do trijumfa.

U trijumfu Klipersa raspoložen je bi o Blejk Grifin sa 32 poena i osam skokova, a poene su ravnomerno rasporedili Kris pol (15), DeAndre Džordan i Džej Džej Redik po 14, Džamal Krofor (13). Kod Golden Stejta najbolji je bio Klej Tompson sa 26 poena. Nemanja Nedović nije igrao.

U uzbudljivoj završnici utakmice pobedu Klipersima je sa linije za slobodna bacanja, osam sekundi pre kraja, doneo Kris Pol, iako je domaćin imao poslednji napad, Voriorsi nisu uspeli da obezbede produžetak.

NBA pjel-of, rezultati:
Atlanta – Indijana 98:95
Memfis – Oklahoma 98:95
Golden Stejt – LA Klipers 96:98

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve