Nova vest
Košarka

Sreda, 23.04.2014.

20:41

PAO kroz dramu do pete utakmice

Košarkaši Panatinaikosa savladali su CSKA na svom parketu u četvrtoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige rezultatom 73:72, posle produžetaka.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Ovim trijumfom grčki klub je uspeo da izjednači u seriji na 2:2 i da se izbori za petu utakmicu koja će biti na programu u petak u Moskvi.

„Armejci“ su u finišu regularnog dela meča imali dva poena zaostatka, međutim Vitalij Fridzon je pogodio za distance i doneo produžetak, a pobednik je odlučen slobodnim bacanjima Dimitrisa Dijamantidisa u finišu dodatnog vremena.

Ekipe su ravnomerno podelile mini pobede po četvrtinama, Panatinaikos je dobio prvu, treću, kao i produžetak, dok je ruski tim bio sigurniji u parnim periodima.

Do pobede je ekipa Fragiskosa Alvertisa stigla u još neizvesnijoj završnici dodatnog perioda, od tri poena minusa iz dva poseda su uspeli da stignu do pet poena, preko Antonisa Focisa i Dimitrisa Dijamantidisa.

Priliku da izjednači i odvede utakmicu u novi produžetak imao je Soni Vims, umalo je pogodio polaganje pod faulom, ali je potom promašio drugo slobodno bacanje.

Dijamantidis je umalo postao tragičar, uhvatio je, ali i potom ispustio loptu, CSKA je imao dve sekunde na raspolaganju za poslednji šut, ali je Vims pri prijemu nagazio aut liniju.

Kompletan tok meča najavljivao je ovakav razvoj događaja, prvi period je pripao domaćem timu, napravili su nekoliko košgeterskih serija i na prvi mali odmor otišli sa pet poena viška.

Nastavak je doneo preokret, CSKA drugu deonicu dobija sa 22:16 i na poluvremenu ima pola koša razlike u svoju korist, koja je ipak anulirana već na početku trećeg kvartala.

U poslednjoj deonici su domaći napravili seriju 8:0, ali je onda na scenu stupio Soni Vims i sa dve trojke doveo svoju ekipu na svega posed zaostatka. Šansu da obezbedi pobedu Panatinaikosu propustio je Roko Leni Ukić, promašio je prvo, a pogodio drugo slobodno bacanje, ostavivši gostima na raspolaganju dovoljno vremena za poslednji šut.

Odgovornost je preuzeo Fridzon u već opisanoj situaciji, a za pola koraka se našao unutar linije 6,75, pritom možda i napravio grešku u koracima.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Jonas Mačulis sa 15 poena, Stefan Lazme je dodao 14, a Džejms Gist 12.

Na drugoj strani sjajan bio Vladimir Micov, za nešto više od 38 minuta ubacio je 15 poena uz pet skokova, Soni Vims je dodao 14, a kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić odigrao je svega nešto manje od 13 minuta i za to vreme upisao samo jedan poen sa linije slobodnih bacanja uz četiri skoka.

Odlučujući meč je na programu u petak u Moskvi od 18.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve