Nova vest
Košarka

Sreda, 23.04.2014.

10:18

Radovanoviću ugovor sa KKCZ

Košarkaški klub Crvena zvezda objavio je da je Marko Radovanović potpisao prvi profesionalni ugovor.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

‘Crveno-beli’ su istakli da nastavljaju sa praksom da sa najtalentovanijim igračima iz svog pogona potpisuju profesionalne ugovore. Posle Nikole Rebića i Marka Tejića, koji sa velikim uspehom ove sezone brane boje prvog tima, 18-godišnji Radovanović stavio je paraf na ugovor.

Velika mi je čast što sam potpisao prvi profesionalni ugovor sa klubom koji ima toliku tradiciju. Radiću kao i do sada vredno i truduću se da opravdam veliko poverenje koje mi je ukazano”, kratko je rekao krilni centar ‘crveno-belih’ juniora.

Radovanović je rođen u Čačku i u svom rodnom mestu je nastupao za Mladost sve do ove sezone kada je pojačao juniore Zvezde. Takođe, 2012. godine bio je član kadetske reprezentacije Srbije koja je osvojila bronzano odličje na Evropskom prvenstvu, a narednog leta se našao na širem spisku juniorske selekcije.

Radovanovića krasi sjajna pokretljivost s obzirom na njegovu visinu, kao i izuzetno dobar šut. Ove sezone je u Jedinstvenoj juniorskoj ligi Srbije za prosečno 20 minuta na parketu beležio 9,3 poena, 4,4 skoka, 2,3 asistencije i jednu i po blokadu po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve