Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 21.04.2014.

09:19

Paskval: Odličan meč za navijače

Trener Barselone Šavi Paskval rekao je posle plasmana na F4 Evrolige da su obe ekipe mogle do pobede.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Barselona je u trećem meču četvrtfinala Evrolige pobedila Galatasaraj sa 78:75 i sa 3:0 u seriji postala prvi učesnik Fajnal fora Evrolige, koji se ove godine igra u Milanu.

"Veoma smo zadovoljni postignutim rezultatom. Ovo je naš peti Fajnal for u šest godina."

"Želim da čestitam svom timu na prikazanoj igri. Imali su dobru noć. Ovo je bila odlična utakmica za navijače. Bilo je neizvesno i obe ekipe su mogle do pobede. Dobro smo se branili“, rekao je Paskval.

Trener Galatasaraja Ergin Ataman rekao je da je njegova ekipa u prvom poluvremenu nadigrala Barselonu, ali da su u drugom poluvremen u teže dolazili do poena.

"Igrali smo dobru košarku, posebno u prvom poluvremenu, kad mislim da smo nadigrali Barselonu. Napadali smo "pik end rolom“ i uradili smo sve kako smo želeli u prvih 20 minuta. U drugom poluvremenu smo teže dolazili do poena. U trećoj četvrtini smo postigli samo 12 poena. Lako smo prenosili loptu i promašivali otvorene šuteve. Mislim da smo napravili nekoliko grešaka u odbrani Uertasa, a on je postizao poene u važnim momentima. Pored scega, imali smo priliku da dobijemo meč u poslednjih 50 sekundi, ali nismo uspeli. Barselona je iskoristila naše greške i pobedila sa 3:0 u seriji. Ovih 27 uitakmica u Evroligi su bile kao maraton i dokazali smo ljudima da smo tim koji zaslužuje mesto u četvrtfianlu“, rekao je Ataman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve