Nova vest
Košarka

Subota, 19.04.2014.

10:55

Đorđević: Nikad stranac u timu

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da će strancima biti zatvorena vrata reprezentacije, čak i ako bi neko dobio pasoš i bio naturalizovan.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đorđević je pre nekoliko meseci preuzeo funkciju selektora od Dušana Ivkovića, a prvo takmičenje koje ga čeka na novom poslu je Svetsko prvenstvo u Španiji.

U uskršnjem intervjuu za „Sportski žurnal“, Đorđević je rekao da će na spisku za pripreme biti novih imena, a na pitanje da li će biti stranaca odgovorio je:

Nikada, da li ovi kod nas zaslužuju da igraju u reprezentaciji Srbije?“.

Đorđević je istakao da je poslednjih meseci pratio veliki broj igrača, ali je po igrama izdvojio Zorana Ercega, koji brani boje Galatasaraja.

’Javio mi se’ Zoran Erceg svojim igrama. Konstantno je na visokom nivou, gotovo cele sezone. To je kontinuitet koji želim. On je izuzetan primer igrača koji se vratio posle povrede i vrhunski igra“, naglasio je Đorđević.

Selektor ’orlova’ je takođe istakao da je problem što se nekolicina igrača povredila, ali da se pri određivanjem šireg spiska za Španiju ne rukovodi samo formom.

Pratim formu oko 35 igrača, njihovo ponašanje, kontinuitet, zastupljeni su svi aspekti selekcije. Neophodna je vizija, predviđanje ko kada može da pruži, ne samo sada, već i za tri do pet godina. Ne rukovodimo se samo trenutnom formom. Odabir je možda težak, ali lakši nego ono što ide pre njega“, istakao je Đorđević.

Đorđević je po dolasku na mestu selektora dao intervju za B92, koji možete da pročitate u našoj rubrici ’Intervjui’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve