Nova vest
Košarka

Sreda, 16.04.2014.

18:00

CSKA u produžetku srušio PAO

Košarkaši CSKA pobedili su Panatinaikos sa 77:74 posle produžetka u prvom meču četvrtfinalne serije Evrolige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Tragičar meča bio je Dimitris Dijamantidis – loše je organizovao poslednji napad u regularnom delu, promašio je trojku za izjednačenje na kraju produžetka, a prethodno je promašio i dva važna penala.

Sa druge strane, Vims je sa dve trojke održao CSKA u meču u završnici regularnog dela, a u produžetku su Moskovljani slavili najviše zahvaljujući dobroj odbrani.

CSKA je u prvom poluvremenu imao i 12 poena viška, ali se PAO vratio u trećoj četvrtini trojkama Focisa i odličnom igrom Lazmea. U završnici su gosti imali i pet poena viška, ali je domaćin spomenutim poenima Vimsa izborio produžetak u kojem je došao do važne pobede.

Za pobednike zbog povrede nije igrao Miloš Teodosić, a najefikasniji je bio Soni Vims sa 21 poenom (6-10 iz igre, 6 sk). Viktor Hrjapa imao je 17 poena, 11 skokova i 4 asistencije, a Kajl Hajns upisao je 15 poena i 8 skokova. Nenad Krstić zabeležio je 5 poena (2-6 iz igre za 26 min) i 5 skokova, a Vladimir Micov dao je 2 poena (1-3 iz igre za 15 min), uz po skok, asistenciju i 2 izgubljene lopte.

Jonas Mačijulis je predvodio PAO sa 14 poena i po 5 skokova i asistencija, Stefon Lazme upisao je 14 poena, Zek Rajt dao je 12, a Dijamantidis je imao 12 poena i 7 asistencija.

U utakmicama odigranim u utorak španski klubovi su slavili – Real je bio bolji od Olimpijakosa, a Barselona je savladala Galatasaraj.

Tok meča:

U maltene pozorišnoj atmosferi u Moskvi domaći tim počeo je bolje i zahvaljujući Hajnsu (9p) i Vimsu (5) poveo je sa 17:9.

’Zeleni’ su često pokušavali za tri, promašili su svih sedam pokušaja, Mačijulis ih je donekle održavao u igri, ali je lepim prodorom Micova CSKA posle prvih deset minuta vodio 21:14.

Dobrim protokom lopte u napadu CSKA je stvorio otvorene pozicije za Džeksona i Fridzona, koji su pogodili po trojku, a onda je i Hrjapa vezao pet poena za vođstvo 34:22.

Moskovljani su bili odlični u odbrani i skoku, pa su čuvali dvocifrenu prednost. Ipak, u poslednja tri minuta PAO je nešto lakše dolazio do poena i preciznim izvođenjem penala na poluvreme je otišao sa sedam poena zaostatka – 40:33.

Lazme je odlično počeo treći period, vezao je četiri poena, a kada je gostima proradio šut za tri poena (Mačijulis je pogodio jednu, Focis vezao dva trojke), prišli su na samo dva poena zaostatka sredinom treće četvrtine.

Jedini raspoložen u napadu CSKA bio je Hrjapa, koji je dao devet poena i održavao kakvu-takvu prednost domaćih, ali je posle trojke Dijamantidisa PAO pred poslednji dvominutni odmor imao samo dva poena zaostatka – 58:56.

CSKA je bio bez ikakve ideje u napadu, domaći su za četiri minuta poslednje deonice dali samo dva poena, a pogotkom Lazmea PAO je prešao u vođstvo (62:60) i naterao je Mesinu da zatraži tajm aut.

Dijamantidis je znatno podigao nivo igre u odnosu na prvo poluvreme, a domaćima je ’ušla voda u uši’, a na nešto manje od četiri minuta do kraja Hajns je promašio oba penala pri vođstvu ’Zelenih’ 65:62.

Za razliku od njega, Gist je pogodio oba penala za +5 gostiju i novi tajm aut Mesine.

CSKA nije dobro organizovao napade, ali je na suvi individualni kvalitet uhvatio priključak – Vims je pogodio dve trojke i, uz promašeno bacanje Dijamantidisa, izjednačio je na 70:70 na nešto više od minuta do kraja.

Gist je pogodio posle ofanzivnog skoka, ali je Hajns izjednačio sa linije penala. Krstić je odlično odigrao odbranu na Dijamantidisu u poslednjem napadu ’Zelenih’, a Džekson za četiri sekunde nije uspeo da uputi pravi šut ka košu Panatinaikosa – produžetak.

PAO je bolje počeo produžetak, a pri vođstvu 74:72 Dijamantidis je promašio oba penala. Još jedan loše organizovani napad Dijamantidisa i Alvertis ga je povukao na klupu, a CSKA je preokrenuo preko Hajnsa i vodio je 77:74 na 20 sekundi do kraja. Mogao je i ubedljivije, da Vims dva puta i Hrjapa nisu polovično šutirali penale.

U poslednjem napadu Dijamantidis je promašio trojku i PAO je propustio veliku šansu da iznenadi CSKA u gostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve