Nova vest
Košarka

Sreda, 16.04.2014.

14:55

Ražnatović: Šarić ide na draft

Hrvatski košarkaš Dario Šarić će izaći na ovogodišnji NBA draft, objavio je njegov menadžer Miško Ražnatović.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

“Dario će se sigurno prijaviti za draft u narednih sedam dana i to je logičan korak posle najbolje sezone u njegovoj karijeri. Proglašen je za najboljeg mladog košarkaša Evrope od strane FIBA, a takođe je i proglašen najkorisnijim igračem ABA lige”, rekao je Ražnatović za DraftExpress.

Na pitanje da li će košarkaš Cibone ostati među kandidatima za draft i kada se približi krajnji rok, Ražnatović je rekao:

Teško je reći u ovom trenutku. Njegov cilj je da bude među deset pikova ove sezone, a možda bi bilo odlično da bude među prva tri. Ako budemo imali jasnu situaciju da bude draftovan kako mi želimo, ostaće”.

Šarić je više puta istakao da nije siguran da li će karijeru nastaviti u Evropi ili će ukoliko bude draftovan odmah preći u NBA, a Ražnatović se slaže sa njim.

Dariov san je da bude NBA ‘Ol star’ i on neće prihvatiti ništa manje od toga. U ovom trenutku on veruje da je za njega bolje da ostane u Evropi sezonu ili dve, okuša se u Evroligi i ode u NBA sa više iskustva. On veruje da će to biti prečica do ostvarenja njegovog sna. Ali, još nije doneo konačnu odluku o tome, pa ne bih isključio ni mogućnost da odmah ode u NBA. On samo želi da napravi dobar korak i da ode tamo gde će moći da igra i da se razvija”, naglasio je Ražnatović.

Na pitanje zašto se Šarićev otac protivi igranju svog sina u NBA ligi, menadžer hrvatskog košarkaša je rekao:

“On nije potpuno protiv NBA lige. On je samo protiv toga da on zaigra tamo već ovog leta, zato što veruje da je prerano za njega. Bio je saigrač sa Draženom Petrovićem, zajedno sa ostalim bivšim hrvatskim NBA igračima i čvrsto veruje da su svi oni bili uspešni u NBA ligi jer su kasnije tokom karijere otišli tamo, posle nekoliko sjajnih sezona u Evropi”.

Jedan od klubova koji se u poslednje vreme interesovao za Šarića je Anadolu Efes, a Ražnatović kaže da do sada nije bilo nikakvih kontakata.

Do sada nije bilo nikakvih ozbiljnih kontakata. Kao što se zna, evropski timovi ne grade svoje timove u aprilu, posebno ne kada su u pitanju ozbiljni transferi, kao što je slučaj sa Dariom. Nije istina da je potpisao ugovor sa Efesom. Jasno sam istakao da Dario nije doneo nikakvu odluku po pitanju ovog leta. Ljudi misle da je sve gotovo zbog moje veze sa Dušanom Ivkovićem. Ako pratite evropske košarkaške sajtove, moji klijenti Micić, Krstić i Delman su povezivani sa Efesom”, naglasio je Ražnatović.

Šarić je nedavno u intervjuu za B92 rekao da je igranje u NBA njegov san, ali i još mnogo toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve