Nova vest
Košarka

Sreda, 09.04.2014.

12:20

"Kaznama kumovala naša pobeda"

Direktor Partizana Dragan Todorić izjavio je da pobeda Partizana nad Radničkim nije bila predviđen scenario, pa su zbog toga sudije suspendovane.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Partizan je u Jezeru slavio 76:69, a trener Duško Vujošević suspendovan je zbog "vređanja, pretnji i ostvarenog fizičkog kontakta sa sudijom Glišićem".

Kažnjen je i Glišić, kao i cela sudijska trojka sa meča u Kragujevcu (Marko Juras, Marko Pecelj), jer je ocenjeno "da su sudili na donjoj granici prosečnosti".

U Humsku još nisu stigle zvanične odluke direktora superligaškog takmičenja, ali Dragan Todorić nije propustio da prokomentariše dva meča zabrane vođenja ekipe Dušku Vujoševiću, plus novčane kazne zbog tehničkih grešaka.

"Dovoljno ilustrativan primer je komentar iskusnog kontrolora Desimira Buluta, u sudijskoj svlačionici, posle utakmice, kada je "trojci” rekao da nisu zadovoljlili s obzirom da je trebalo da sviraju još najmanje četiri tehničke nama, ali i da mene isključe. Da imam pravu informaciju, govori i presuda gospodina Gogića na račun trojice arbitara, koji su takođe kaženjeni, pa neće deliti (ne)pravdu u sledeća dva kola. Kazni je kumovala i pobeda Partizana, jer su dozvolili da savladamo Radnički, a to nije bilo predviđeno u scenariju“, rekao je Todorić a prenose Novosti.

Direktor Partizana je istakao da je klub ušao oprezno u Superligu.

“Mi smo kao klub došli dosta oprezno u Superligu, a na taj oprez nas je naterala predigra oko izbora ligaškog direktora i predsednika Udruženja, u kome nismo želeli da učestvujemo. Na žalost, sve je poprimilo političku aromu. Jer, delegati Skupštine ligaša, posebno iz unutrašnjosti Srbije, trpeli su direktan pritisak lokalnih moćnika da na nedavnoj sednici u Beogradu glasaju kako su glasali, pa su tako izabrani Dragan Gogić i Darko Jovičić. Zato mi u Partizanu nemamo pravo da se ljutimo, tačno smo znali kako će sve da krene. Kako delegati da drukčije glasaju ako su konkretno ucenjeni finansijskom pomoći, koja je i tako mala, a bez koje se ne može opstati u provinciji”, rekao je Todorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve