Nova vest
Košarka

Utorak, 08.04.2014.

12:43

Imate li razumevanja za Sofoklisa?

Košarkaški klub Makabi podržao je svog igrača Sofoklisa Skorcanitisa posle incidenta koji se dogodio u ponedeljak.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Kako se navodi, pre nego što je uleteo na tribine kako bi se obračunao sa navijačima Hapoela, Sofo je bio žestoko isprovociran.

“Makabi kao klub odbija i osuđuje svaku vrstu nasilja – i fizičkog i verbalnog, koje je često ozbiljnije i ništa manje štetno. Tome nema mesta na sportskim igralištima. Čak i u najekstremnijim slučajevima, očekujemo od igrača da nađu snagu da ostanu mirni. Sprovešćemo detaljnu disciplinsku istragu događaja i donećemo odluku koju ćemo kasnije objaviti“, stoji na početku saopštenja i dodaje se:

“Iako bi igrači u neprijateljskom okruženju trebalo da budu zaštićeni, navijač Hapoela visio je nad tunelom na kraju meča, pljuvao je Skorcanitisa i koristio najgroznije uvrede, uključujući i rasističke. Između ostalog, vikao mu je: ’Silovaću ti ćerku i sina’. Nakon toga se Sofoklis uputio ka njemu“.

Takođe, u saopštenju Makabija navodi se da Skorcanitis nikoga nije udario niti povredio, kao i da nije tačno da je “išao preko dece“, što se moglo pročitati u pojedinim medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve