Nova vest
Košarka

Nedelja, 30.03.2014.

03:55

Šarić: Naša prednost je glad

Najbolji igrač Cibone i trenutno prva zvezda hrvatske košarke Dario Šarić rekao je pred meč sa Crvenom zvezdom da njegov tim može da pobedi, sad i na F4.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Cibona i Zvezda će u nedelju igrati u Domu Dražena Petrovića duel poslednjeg kola regularnog dela ABA lige koji bi mogao biti najava polufinala F4.

"Mi smo ekipa u kojoj svako zna svoj posao, u jednoj utakmici možemo ostvariti bilo šta. Glupo je pričati da ćemo osvojiti Fajnal-for, ali imamo svoju šansu i nadaćemo se da možemo nešto da uradimo", rekao je Šarić.

Šarić je trenutno najkorisniji igrač i prvi strelac ABA lige, ali tek mu je 19 godina i svaki meč vidi kao priliku za dodatno usavršavanje. Sada se raduje duelu sa Markom Simonovićem i Ivanom Radenovićem na poziciji krilnog centra, jer iza sebe imaju sezonu u Evroligi.

"Simonović i Radenović su slični po tome što se radi o fizički dobrim igračima, s dobrim telom, što se toga tiče stvarno su na evroligaškom nivou. Simonović je, rekao bih, dosta bolji šuter nego Radenović, ali Radenović je bolji u skoku, u borbi za poziciju, a i on ima ruku za šut s poludistance. Poštujem bilo koga s kim se susrećem, pre ću o nekom reći dve dobre stvari nego dve loše", rekao je Šarić.

Poseban izazov za najvećeg evropskog talenta biće 222 centimetra visoki centar Zvezde Boban Marjanović.

"Od Marjanovića nekad ne vidite koš u post-apu, što je grozan osećaj, a kada podigne ruke, još je teže. Radi se o evroligaškom igraču, svi u Crvenoj zvezdi imaju taj kvalitet, ali naša ekipa je gladna, nikog se ne boji, mislim da će na F4 naša prednost biti to što smo najgladniji od svih. Ako se dogodi poraz, dogodi se, ali daćemo sve od sebe za pobedu", rekao je krilni igrač Cibone.

Cibona je izborila plasman za završni turnir, ali u poslednjem kolu će biti odlučeno da li će u polufinale na Zvezdu, ili možda gradskog rivala Cedevitu.

"Pred nama je poslednja i najvažnija utakmica, protiv najjače ekipe u ligi. Igramo dobro poslednja dva-tri meseca, uz dva ili tri pada koje smo imali, očekujem da ćemo mi igrači i navijači biti kao jedno i ostvariti tu pobedu", rekao je Šarić.

Šarić se nada da će u nedelju u Domu Dražena Petrovića biti što više navijača "vukova", ali i da će publika sve više podržavati hrvatske košarkaše pred Svetsko prvenstvo u septembru.

"Poslednja je utakmica ABA lige kod kuće, voleo bih da ljudi dođu, da bude situacija da se sedi po prolazima ili da bude kao kad je moj 'stari' igrao, da se zbog punih tribina teško može izvesti lopta iz auta. Znam da je to teško očekivati, ali nakon Evropskog prvenstva i pre Svetskog prvenstva koje nas čeka, hrvatska košarka to mora da ima", naglasio je 19-godišnji igrač Cibone.

Poslednjih meseci Šarić je pod dodatnim pritiskom javnosti zbog spekulacije gde će nastaviti karijeru. Svi su uvereni da je to Anadolu Efes.

"Trenutno sam u Ciboni, bili smo usmereni na borbu za F4, a spekulacije pokušavam da ostavim sa strane. Bilo je lepo pročitati da se Efes zanima za mene, iako ja za to nisam znao, ali dajem 100 odsto za Cibonu. Ako se i dogodi da odem, moći ću da kažem da sam se borio 100 posto za klub", zaključio je Šarić.

Meč između Cibone i Crvene zvezde Telekom igra se u nedelju od 16 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve