Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.03.2014.

20:35

Pašutin: Moramo zaustaviti Bogdana

Trener Lokomotive Kubanj Jevgenij Pašutin istakao je da će ključ meča protiv Partizana NIS u petak (17h) biti zaustavljanje Bogdana Bogdanovića.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Lokomotiva je slavila u prvom duelu sa crno-belima u Areni 87:81, kada je Bogdanović imao 16 poena (5/15 iz igre).

"U prošlom duelu uspeli smo da ograničinom učinak Bogdana Bogdanovića, biće teško to uraditi ponovo. Ali zaustavljanje Bogdanovića je ključ za pobedu nad Partizanom", rekao je Pašutin.

Ruski klub bori se za plasman u plej-of Evrolige, ima pet pobeda iz 11 mečeva, dok je Partizan skoro bez šanse za narednu rundu jer ima tri trijumfa.

"Partizan veruje da mu je mesto u plej-ofu i zbog toga je još opasniji. To je mlad tim koji voli fizičku igru i napad na koš. Ne smemo da dozvolimo da nad nadmaše u skokovima u ovom meču. Svih pet naših igrača na parketu mora da se bori za skokove, ako želimo da pobedimo", rekao je Pašutin.

Crno-beli će u Krasnodaru igrati bez jednog od ključnih igrača Tarenza Kinzija (otputovao u SAD zbog povrede zgloba), ali Pašutin to ne vidi kao problem za Partizan.

"Odsustvo Kinzija neće oštetiti Partizan previše otkako su doveli Sašu Pavlovića i vratio se Davis Bertans. Protiv takvih igrača moraš igrati prvo odbranu, konstantno ih pritiskati, a ne čekati da naprave grešku", rekao je trener Lokomotive.

Lokomotiva je u Areni poslednjeg dana januara slavila zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena (13/26).

"Moramo brzo da dodajemo loptu i ne dozvolimo Partizanovim visokim igračima da se prilagode našoj odbrani. To smo uspešno radili u prethodnim utakmicama, to bi nam opet trebalo doneti pobedu ako uradimo sve tačno uradimo", zaključio je Pašutin.



Meč 12. kola Top 16 faze Evrolige u grupi F između Lokomotive Kubanj i Partizana NIS igra se u petak od 17 časova u Krasnodaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve