Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.03.2014.

02:00

Zvezdin istorijski uspeh (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Evrokupa nakon neverovatno dramatičnog duela u Kombank areni protiv Budiveljnika!

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Crveno-beli su posle poraza u prvoj utakmici (82:79) savladali ukrajinski tim sa 79:70 pred rekordnih 24.232 gledaoca i to nakon produžetka.

Zvezdu je do velikog trijumfa nosio fantastični Čarls Dženkins koji je postigao odlučujuće poene za produžetak u regularnom delu, a onda je u dodatnih pet minuta eksplodirao sa 11 poena (tri trojke).

Junak Zvezdinog plasmana u polufinale Evrokupa Čarls Dženkins rekao je da je imao ovakve mečeve na koledžu, ali ne u sebniorskoj konkurenciji.

Njegov sunarodnik Demarkus Nelson dodao je da je dobra odbrana njegovog tima nadomestila lošu igru u napadu i donela prolaz u polufinale Evrokupa.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je njegova ekipa do kraja verovala u trijumf, dok je Tadija Dragićević dodao da je da je pozitivno što je ekipa slavila uprkos lošoj igri.

U 'Kombank areni' oboren je rekord po broju gledalaca, a Jaka Blažič opisao je atmosferu rečju "ludilo".

Trener Budiveljnika Ainars Bagackis rekao je posle poraza da je njegov tim trebalo da prođe u polufinale Evrokupa.

Posle istorijskog uspeha spremili smo vam foto reportažu sa utakmice Crvena zvrezda - Budiveljnik

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve