Nova vest
Košarka

Četvrtak, 20.02.2014.

11:15

Virtus povlači Danilovićevu peticu

Košarkaški klub Virtus iz Bolonje povući će iz upotrebe dres sa brojem pet u čast Predraga Saše Danilovića.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ceremonija povlačenja dresa biće upriličena 2. marta na meču u kojem Virtus dočekuje istoimeni klub iz Rima.

Ta ceremonija će biti deo proslave ljudi koji su stvorili istoriju kluba iz Bolonje, a Danilovića se svi sećaju kao “šampiona koji je odveo Virtus na krov Italije i Evrope i tako klubu dao međunarodnu dimenzije”.

‘Petica’ koju je Danilović nosio u Virtusu treći je dres u istoriji Virtusa koji će biti povučen iz upotrebe, posle ‘četvorke’ koju je nosio Roberto Brunamonti i ‘desetke’ Renata Viljalte.

Danilović je boje Virtusa, koji je u tokom nekoliko sezona nosio i ime Kinder, branio u dva navrata, prvo od 1992. do 1995. godine, a potom i od 1997. do 2000. U dresu tog kluba osvojio je titulu evropskog šampiona 1998. godine, četiri titule prvaka Italije i po jedan italijanski Kup i Superkup.

Karijeru, tokom koje je igrao i za Partizan, Majami Hit i Dalas Maverikse, završio je baš u dresu Virtusa 2000. godine, a trenutno obavlja funkciju predsednika šampiona Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve